У Києві СБУ “накрила” керівництво міграційної поліції: “кришували” проституцію та борделі

Служба безпеки України викрила організоване злочинне угруповання, яке діяло під “дахом” Департаменту міграційної поліції Національної поліції України. В ході спецоперації СБУ, проведеної за сприяння в.о. глави МВС України Ігоря Клименка та керівництва київської НПУ, задокументовані численні факти злочинних дій поліцейських чиновників.

Як повідомляє СБУ, злочинною групою керувало керівництво Департаменту міграційної поліції. Чиновники налагодили масштабні схеми “кришування” проституції в Києві, і не тільки – ниточки від них потягнулися і в інші регіони країни. У борделі, що працюють під прикриттям “масажних салонів” та “агентств з перекладу”, вербували дівчат 18-30 років з гарною зовнішністю і вразливим психо-емоційним станом.

СБУ спіймала співробітника “Укроборонпрому”: працював на військову розвідку РФ (Фото, Відео)

Також існувала мережа груп в месенджерах, де “адміністратори” розшукували дівчат для надання інтимних послуг, в т.ч. т. зв.”ескорту”. Їх розсилали по регіонах і за кордон, цінник коливався від 500 до 10 тисяч доларів за ніч.

Щомісяця зловмисники отримували прибути у розмірі понад 50 млн грн.

Співробітники СБУ затримали заступника начальника Департаменту міграційної поліції, керівника відділу профільного підрозділу столичної поліції та ще дванадцять учасників угруповання. За адресами перебування фігурантів проведено понад 30 обшуків, у тому числі в адміністративних будівлях Національної поліції України.

Закуповував неякісні бронежилети: СБУ оголосила про підозру чиновнику Міноборони (Фото)

Більш ніж 20 особам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 255 (створення, керівництво злочинним співтовариством або злочинною організацією);
  • ст. 302 (створення або утримання місць розпусти);
  • ст. 303 (сутенерство або залучення особи в заняття проституцією).

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Коментарі