200 000 гривень за оформлення фіктивної інвалідності: у Харкові затримали медсестру

Медсестра однієї з установ у Полтавській області підшукувала людей та «допомогала» їм в оформленні фейкової інвалідності. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, фігурантка вирішувала питання про безперешкодне узгодження документів щодо медичного обстеження і стаціонарного лікування без їх фактичного проходження та перебування. В подальшому це б дозволило оформити інвалідність та отримувати гроші та інші пільги від держави.

Таку «послугу» медсестра оцінила в 200 тисяч гривень. Підозрювана систематично дзвонила «клієнтам» та вимагали у них гроші. встановлено, що спочатку люди передавали «аванс» у розмірі 15 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали медсестру під час отримання другої частини суми у розмірі 185 тисяч гривень у Харкові від «клієнтки», якій підозрювана «допомогала» в оформлення інвалідності 2-ої групи.

У Харкові викрили посередницю, яка за $4000 допомогала чоловікам оформлювати фейкову інвалідність

Суд обрав медсестрі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності лікарки та суму коштів, яку вона встигла отримати від реалізації своєї «схеми».

Крім того, перевіряється питання щодо сприяння медсестрою оформлення «інвалідності» чоловікам призовного віку. Також встановлюються інші фігуранти справи. Слідство триває.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии