Ванільне лате

Ванільне лате

Кількість поціновувачів кави з кожним днем тільки зростає, тому росте й популярність самої кави. Та окрім традиційних напоїв постійно вигадуються нові. Таким чином кожен може знайти свій улюблений та неперевершений смак напою, в основі якого є кава.

 

Каву почали пити ще з давніх часів. Звісно рецепти постійно змінювались. Люди почали звертати увагу не тільки на те, арабіка це чи робуста, а ще й на ступінь прожарки та інші фактори. Хтось полюбляє міцну каву, хтось навпаки. Але існують такі напої, які популярні у всьому світі. І одним з таких є ванільне лате. Цей неперевершений смак кави, молока та ванілі небайдужий навіть найприскіпливішим поціновувачам кави. Тим паче рецепт ванільного лате дуже простий.

Що таке лате, та як його готувати

Лате – це один з видів напою на основі кави з додаванням спіненого молока. Якщо брати до уваги класичний лате, то рецепт його досить простий. Треба у склянку налити еспресо, а в нього додати молоко з пінкою. При цьому товщина пінки повинна складати 12 мм. Таким чином у готовому напої ви отримаєте три шари: кава, молоко та пінка. Але навіть такий простий напій у різних країнах сприймається по-різному. І якщо, наприклад у Франції під Лате вам подадуть каву з молоком, то в Італії – одне молоко.

Яким буває кава лате

Для багатьох традиційний лате – не цікавий напій. Тому все частіше до лате додають різні компоненти. Так, у різних кав’ярнях можна зустріти як традиційний лате, так і latte macchiato або лате з додаванням різних сиропів. Одним з варіантів є ванільний лате. Це поєднання класичного еспресо, спіненого молока та ванільного сиропу. Напій має неперевершений аромат та м’який смак. Щодо міцності, то перш за все вона залежить від зерен, які в основі еспресо. Якщо ви полюбляєте більш міцну каву з гірчинкою, то віддавайте перевагу зернам робусти. А якщо ви навпаки полюбляєте лагідну каву, то замовляйте арабіку.  Також беріть до уваги ступінь обжарки. Вона буває від світлої до темної. Чим темніша обжарка, тим міцніша кава.

 

Ванільне лате відрізняється від інших додаванням саме ванільного сиропу. І якщо казати про рецепт блонд лате старбакс, то він не набагато складніший від  традиційного. Окрім еспресо та молока у склянку потрібна додати 1 столову ложку ванільного сиропу. Тому насолоджуватись улюбленим напоєм ви легко можете і вдома. Тим паче у магазині Старбакс є величезний вибір зерен кави на будь-який смак.

 

Лате з ваніллю старбакс – дуже популярний та неймовірно смачний напій. А приготувати ви його можете самостійно і вдома. Не бійтесь експериментувати, готуйте каву з різних зерен та різному ступеню обжарки, та ви неодмінно знайдете свій ідеальний смак.

Теги:

Комментарии