Який велотренажер для дому краще?

Вибір велотренажерів величезний, але не кожен з них підходить під конкретні завдання. Щоб ви могли з легкістю купити підходящий варіант, пропонуємо ознайомитись з матеріалами, що приведені нижче.

Навіщо потрібен велотренажер?

Перше і саме важливе питання на яке треба відповісти – це призначення снаряда. Це допоможе відразу відсіяти невідповідні варіанти. Може бути кілька варіантів:

  • Підтримка рухової активності, реабілітація після травм. Сюди відносяться заняття для людей у ​​віці, а також із надмірною зайвою вагою. Для цих цілей потрібні кардіотренування слабкої/середньої інтенсивності з повільним прокручуванням педалей 1-2 рази на тиждень.
  • Швидке зниження ваги, високоінтенсивне тренування м’язів ніг. Велотренажер використовують для регулярних занять з серйозним навантаженням і високою частотою прокручування педалей.
  • Схуднення, надання тонусу м’язам. Тренажер потрібен для  тренувать середньої інтенсивності 2-3 рази на тиждень. Це найбільш універсальна цільова група

Далі розглянемо детально види велотренажерів в залежності від конструкції і сили навантаження.

Конструктивні особливості

В залежності від конструкції велотренажери бувають вертикальні і горизонтальні. Обираючи тип конструкції, потрібно враховувати свою вагу, цілі тренування та індивідуальні особливості.  

Вертикальний снаряд має посадку як на класичному велосипеді. Така конструкція досить компактна, тому ідеально підходить для розміщення в квартирі або будинку. Вона імітує реальну їзду і підійде для інтенсивних тренувань. Нижче є приклад відмінної моделі такого велотренажера.

Горизонтальний велотренажер оснащений спинкою для зниження навантаження на спину. Такий тип посадки підійде для людей з надмірною зайвою вагою та проблемами зі спиною. Моделі горизонтального типу більш стійкі та здатні витримати солідну вагу користувача. Ціна на горизонтальні моделі вище ніж на вертикальні.

Важливим при виборі є критерій допустима вага. Також потрібно звертати увагу на  міцність рами та самої конструкції. Максимальне навантаження має бути на 20 кг вище за вашу фактичну вагу. Для інтенсивних занять підійдуть виключно важкі тренажери.

Система навантаження

Система навантаження представяє собою спосіб опору руху педалей, за рахунок якого створюється навантаження. Всього існує три їх вида:

  • Магнітна з механічним регулюванням – система встановлена ​​в найпростіших велотренажерах базового цінового сегмента. Їх не треба до мережі підключати. Користувач просто крутить педалі, а навантаження перемикається за допомогою важеля. Рівнів складності може бути до восьми.
  • Магнітна з електронним навантаженням або електромагнітна – більш сучасна система. Велотренажери набагато функціональніші, оснащені програмним пакетом, мають від 16 рівнів навантаження. Тут вже потрібне підключення до мережі. Але деякі вдосконалені моделі обладнані вбудованим генератором. Користувач крутить педалі, генератор приводиться в дію, а мотор системи працює.
  • Індукційна – сама досконала система. Вона використовується у велотренажерах для дому преміум-класу або у професійному комерційному устаткуванні. Система надійна, оскільки елементи не труться між собою. Вона здатна протягом тривалого часу утримувати задане навантаження.

Вибір буде залежати знову ж таки від потреб користувача.

Характеристики маховика і регулювання сидіння

Маховик – це диск, який рухається коли обертаються педалі. Чим він важчий – тим краще, адже хід педалей буде плавніше, тренування комфортніше, а максимальне навантаження – більше. Для комфортних занять можна обрати вагу маховика від 8 кг і вище. Також є особливий підвид тренажерів, які називаються сайкли або спін-байки. Вони імітують їзду на звичайному велосипеді за рахунок маховиків 20-25 кг. Крім того, у них досить міцна рама.

Якщо користувач відрегулює сидіння під себе, то комфорт та зручність гарантовані. У вертикальних велотренажерах є два типи регулювання сідла. У бюджетних моделях це вгору-вниз або по вертикалі. У більшості тренажерів сидіння регулюється вперед-назад, по горизонталі.

У горизонтальних снарядах сідло регулюється по горизонталі, ближче від керма. Більш дорогі моделі дозволяють налаштувати ще й спинку, при цьому регулювання буває триступінчасте або безступінчасте. Останній варіант буде кращим.

Які бувають програми?

Наявність програм дозволить урізноманітнити тренувальний процес, дозволить займатися з різною інтенсивністю та перавильно розподіляти навантаження. В залежності від встановлених програм розділяють 3 групи тренажерів:

  1. Стандартні – встановлені базові налаштування (імітація руху в гору, підйом та ін.)
  2. Пульсозалежні – тренажер автоматично підлаштовується під пульс.
  3. Користувальницькі – створюються і зберігаються в пам’яті.

Якщо бюджет дозволяє і є бажання отримати від кардіотренажера по максимуму, можна знайти варіант з просунутою системою мультимедіа. Заняття точно стануть цікавішими. Якщо у вас залишились питання, їх завжди можна задати консультантам інтернет-магазину. Адже саме в онлайн магазині найбільший вибір тренажерів по доступній ціні.

Теги:

Комментарии