«Модуль тимчасовості» – виставковий простір з експозицією творів мистецтва

«Модуль тимчасовості» (МОТ) – це назва виставки сучасного мистецтва, на якій представлені емоційні роботи 28 художників із 10 країн, у тому числі з України, США, зі Швейцарії, з Південної Кореї. В експозицію входять картини, скульптури, аудіовізуальні твори та інсталяції – мот в луцьку підтримує та фінансує громадська організація «Алгоритм дій», яка об’єднує креативну та технологічну спільноту міста, а також бізнесменів.

Виставка знаходиться у тимчасовій двоповерховій споруді, що складається з майже 30 контейнерів-модулів. Площа приміщень – понад 400 квадратних метрів. Завдання проєкту – показати невизначеність і в той самий час надихнути відвідувачів на творчість та боротьбу.

Екстер’єр – металева конструкція, інтер’єр – артпростір: чим саме цікавий проєкт МОТ?

Основна мета проєкту полягає в тому, щоб зібрати кошти на відновлення культурних об’єктів, які постраждали через обстріли. Частину грошей спрямують на відбудову музеїв.

Для збору коштів організатори започаткували спеціальний фонд:

  1. Кошти надходитимуть від продажу квитків та речей із сувенірного магазину, в якому можна придбати одяг із лімітованих колекцій, створених українськими дизайнерами.
  2. Виставка працювала у Києві та Дніпрі. За оцінками журналістів, її відвідали 40-50 тисяч мешканців цих міст та гостей.
  3. У сувенірному магазині також продаються вироби ручної роботи від українських майстрів.

Після завершення проєкту організатори проведуть благодійний аукціон для збору коштів на відновлення культурних об’єктів. На аукціоні збираються продати частину картин та інших робіт, представлених на виставці.

Проєкт «Модуль тимчасовості» у Луцьку підтримує організація don`t Take Fake. Одним з її засновників є Дмитро Соболь, який розповів журналістам, що ідея створення виставки з’явилася у той момент, коли він побачив фотографію української дівчинки на польському кордоні. Саме цей знімок розмістили на своїй обкладинці чи у публікаціях відомі світові ЗМІ.

Вечорами у приміщеннях проводитимуть лекції та музичні перформанси, а також показуватимуть фільми.

Інформація про виставку та громадську організацію «Алгоритм дій» представлена на сайті algorytm.ngo.

Кожен відвідувач допоможе у відновленні культурних об’єктів

Вартість квитка складає 150 гривень. При цьому кожен відвідувач може самостійно вибрати його ціну та зробити внесок у відновлення культурних об’єктів.

Організатори розповіли журналістам, що вони хотіли, щоб українці, попри важкий час та війну, могли доторкнутися до мистецтва.

Теги:

Комментарии