Скільки ще спорядження та техніки потрібно українській армії?

Не лише українське суспільство, а й увесь цивілізований світ консолідувався, щоб дати відсіч непровокованій та несправедливій російській агресії. Повномасштабна війна росії проти України триває вже більше шести місяців. За цей час виникло багато волонтерських ініціатив та благодійних організацій, які підтримують як українських військових, так і цивільних, що постраждали від воєнних дій або потребують допомоги. 

Звісно, держава робить все можливе, щоб забезпечити армію та підтримувати економіку. Але треба розуміти, що це непростий процес. Війна – це дорого, а великі закупівлі – це повільно, адже це десятки позицій на кожного бійця, сотні позицій на підрозділ. Крім того, до забезпечення спорядженням додається також ремонт та модернізація наявного спорядження та техніки. Там, де не встигає держава, на допомогу приходять волонтери, які прагнуть забезпечити захисників України усім найкращим в найкоротші строки. Війна триває, потреба в різному спорядженні залишається величезною і навряд чи зменшиться, доки Україна не переможе. 

Благодійний фонд “Група 35” вже передав сотні одиниць техніки та тисячі комплектів спорядження для різних підрозділів ЗСУ. З моменту початку повномасштабного вторгнення волонтери “Групи 35” зібрали понад 40 мільйонів гривень на різноманітне технологічне спорядження для захисників на передовій. Автівки, дрони, тепловізори, приціли, біноклі, рації, ретранслятори, антени, броня, міношукачі – все, що допомагає нашим героям ефективно воювати та берегти свої життя. 

Наразі фонд сфокусувався на кількох напрямках, зокрема:

  • забезпечення надійного зв’язку та якісного спорядження для ССО, ППО та розвідки
  • спорядження для підрозділів, що займаються розмінуванням деокупованих територій
  • дрони для артилерії та розвідки
  • спеціальне спорядження для підрозділів ССО, які виконують надскладні бойові задачі

Фонд активно звітує про свої успіхи в соцмережах та на сайті. На фотозвітах обличчя та пізнавальні знаки військових маскують, оскільки більшість підрозділів не афішує деталі про своїх бійців та напрямки виконання бойових задач.  З моменту реєстрації благодійного фонду було створено Наглядову Раду та залучено провідні міжнародні компанії з фінансового аудиту юридичного супроводу, щоб забезпечити ефективність та прозорість роботи. 

Більше можна дізнатись на сайті “Групи 35”. Ви можете долучитись до збору, зробивши донат на рахунок для допомоги армії.

Комментарии