Як лікують каміння в жовчному: що потрібно знати?

Каміння у жовчному міхурі утворюються з різних причин. Як показують авторитетні дослідження, в Україні кожен сьомий мешканець страждає на жовчнокам’яну хворобу (ЖКХ), а близько 70% з них – це жінки. Каміння утворюються з речовин, з яких складається жовч, у тому числі з білірубіну, холестерину, солей кальцію. Сучасні та ефективні методики лікування жовчнокам’яної хвороби використовують у багатопрофільному медичному центрі «Лелека». На сторінці https://leleka.com.ua/ua/directions/surgery/zhovchnokamyana-khvoroba/ докладно розповідається про особливості та види лікування ЖКХ, як проявляються камені в жовчному, як проводяться хірургічні втручання.

Завдяки малоінвазивним методикам, які використовують досвідчені лікарі медичного центру Leleka, у 5-10 разів зменшується час відновлення після процедури чи операції. У деяких випадках пацієнта відпускають додому вже наступного дня після хірургічного втручання.

Яким чином лікують ЖКХ?

Камені з’являються в жовчному міхурі та протоках. Їх діаметр може досягати кількох сантиметрів. Основні причини їх появи:

  • зайва вага та неправильне харчування;
  • шкідливі звички, зловживання алкоголем;
  • нерегулярні прийоми їжі;
  • високий рівень холестерину;
  • постійний прийом ліків;
  • сидяча робота.

Фахівці лікують жовчнокам’яну хворобу різноманітними способами. На початковому етапі захворювання, коли розмір каменів не перевищує 1 см, пацієнту назначають ліки. Як правило, прописують препарати для розчинення каміння, у тому числі жовчні кислоти.

У лікарнях для усунення каміння застосовують ультразвук, який розбиває їх на дрібні шматочки. І ці частинки здатні вийти з організму природним способом.

У більшості випадків та при ускладненні захворювання призначають хірургічного втручання. Найбільш безпечною вважається лапароскопічна операція. Її роблять за допомогою ендоскопічного інструменту, обладнаного джерелом світла та камерою. Через маленькі розрізи або навіть один розріз лікар отримує доступ до жовчного міхура. Після процедури пацієнта виписують через 12-36 годин.

Важливі переваги багатопрофільного медичного центру Leleka

У «Лелеці» працюють лише досвідчені лікарі. Для діагностики жовчнокам’яної хвороби використовують ультразвукову діагностику та комп’ютерну томографію. У медичному центрі встановлено нове обладнання від провідних виробників.

Лікування та процедури призначає лікар лише після детального обстеження пацієнта та вивчення результатів різних аналізів.

У «Лелеці» використовують стандарти та протоколи лікування, які застосовують у найкращих лікарнях США, Ізраїлю, Європи.

Вся інформація про медичний центр та інноваційні методики лікування ЖКХ представлена на сайті leleka.com.ua.

Теги:

Комментарии