Як в Україні зареєструвати благодійну організацію?

Благодійні організації (БО) – це юридичні особи, які займаються соціальною підтримкою населення, беруть участь у розвитку науки та освітніх проектів, сприяють реалізації програм, спрямованих, наприклад, на збереження культурних цінностей та захист навколишнього середовища. За даними різних джерел, у нашій країні понад 200 тисяч неприбуткових організацій.

У нашій країні зареєструвати благодійну організацію допоможуть спеціалісти юридичної фірми «Лігалакт». До кожного клієнта – лише професійний підхід та доброзичливе ставлення.

На сторінці https://www.legalact.com.ua/reyestracziya-blagodijnoyi-organizacziyi/ докладно розповідається про те, що є благодійною організацією, як правильно її зареєструвати, які основні документи необхідні. Юристи фірми «Лігалакт» допоможуть підготувати необхідний пакет офіційних паперів, захищатимуть інтереси клієнта та БО перед представниками місцевого самоврядування та влади, а також перед третіми особами.

Основні етапи реєстрації: що потрібно знати?

Благодійна організація може розвиватися у різних сферах діяльності: від освіти та спорту до розвитку міжнародного співробітництва та соціального захисту. БО можна створити в такому вигляді:

  • товариство;
  • установа;
  • фонд.

Організація розвивається з урахуванням установчого акта чи статуту, у якому зазначені, наприклад, мета та сфера діяльності БО, управління та його склад, джерела доходів. Товариство, установа та фонд від своєї діяльності не одержують прибутки. А фінансова допомога, яка надходить на рахунок організації, не підлягає оподаткуванню.

На першому етапі реєстрації визначаються цілі та назва БО, складаються напрямки діяльності та структура управління, готуються установчі документи. Грамотні юристи фірми «Лігалакт» допоможуть обрати оптимальну форму неприбуткової організації. Фахівці розроблять статут та підготують інші необхідні документи.

Наступний етап – це реєстрація БО у відповідних державних органах, у тому числі подача документів реєстратору та отримання виписки з ЄДР.

Заключні дії включають виготовлення печатки, внесення в реєстр неприбуткових та волонтерських організацій, консультації з питань грантів, відкриття банківського рахунку.

Вся інформація про фірму «Лігалакт» представлена на сайті legalact.com.ua. Юристи допоможуть максимально швидко зареєструвати благодійну організацію.

Теги:

Комментарии