Виправлення прикусу у дітей за допомогою брекетів: що потрібно знати батькам?

Правильний прикус – запорука гарної посмішки, яка робить людину ще більш привабливою та впевненою в собі. Адже у здорової дитини чи дорослого зуби стуляються щільно. Верхні різці лише на третину перекривають нижні. У ротовій порожнині немає скупченості зубів та щілин між ними, а ряди рівні. Передні різці розташовані по центру.

Неправильний прикус легше вилікувати у дітей, коли їхній організм швидко росте та розвивається. Для боротьби з патологією лікарі часто використовують брекети, які являють собою незнімні конструкції. Ці вироби (невеличкі замочки) фіксуються за допомогою спеціального клею на зовнішню або внутрішню поверхню зубів. Через замочки проходить дуга, яка тисне на зуби та повільно вирівнює їх.

Неправильний прикус у дітей у Києві виправляють висококваліфіковані ортодонти у клініках Mom’s. Для лікування стоматологи використовують лише якісні матеріали та брекети ціна яких відрізняється об’єктивністю. До кожного маленького пацієнта – лише професійний підхід та доброзичливе ставлення.

Основні переваги брекетів

При неправильному прикусі у дитини можуть виникнути різні проблеми, у тому числі з вимовою, жуванням та навіть із зовнішністю. Наприклад, передні зуби можуть сильно випирати з порожнини рота та заважати дитині нормально вимовляти слова. У неї також поступово буде змінюватися профіль обличчя. При неправильному прикусі, як правило, в одних і тих же зонах утворюється наліт, часто спостерігається кровоточивість ясенної тканини.

Спосіб корекції прикусу за допомогою брекетів має вагомі переваги. До них відносять, наприклад, те, що конструкції досить швидко зміщують зуби в потрібне положення та їх можна використовувати з іншими способами корекції патології.

Брекети починають ставити дітям віком від 11 років, коли у них закінчується формування постійних зубів. У підлітків виправлення неправильного прикусу проходить безболісно.

Брекети роблять з різних матеріалів, які відрізняються своїми експлуатаційними перевагами та недоліками:

  1. Пластик – недорогий і водночас ненадійний матеріал, тому що може тріснути через навантаження. Пластик майже непомітний у ротовій порожнині.
  2. Метал – для виготовлення брекетів в основному використовують сталь та титан. Металеві конструкції відрізняються підвищеною надійністю, але помітні на зубах.
  3. Кераміка – брекети із цього матеріалу майже непомітні на зубах, відрізняються міцністю та довговічністю, підбираються під відтінок емалі, але можуть змінювати колір через наліт та певні харчові продукти. Керамічні конструкції коштують дорожче, ніж пластикові та металеві вироби.
  4. Сапфір – брекети непомітні на зубах, не псують емаль, не змінюють колір через харчові продукти. Конструкції відрізняються підвищеною міцністю, але коштують дорожче, ніж інші види виробів.

Тип брекетів та спосіб лікування підбирає стоматолог лише після детального дослідження ротової порожнини дитини. Якісна дитяча стоматологія оболонь, Позняки, Нивки та інші райони Києва – у клініках Mom’s. У кожному кабінеті створені комфортні умови для лікування юних пацієнтів.

Вся інформація про клініки Mom’s представлена на сайті moms.ua.

Теги:

Комментарии