Як правильно вибрати породу собаки для квартири?

Собака може стати для людини справжнім другом і помічником. Ця чудова тварина тішитиме дітей і дорослих.

У нашій країні понад 5 мільйонів домашніх собак. Одні улюбленці живуть у приватному секторі та багато гуляють на природі, а інші - добре себе почувають у міській квартирі. Ось тому важливо правильно підібрати тварину для дому, враховуючи різні чинники та поради фахівців. Знайти породистого собаку для квартири пропонуємо на сторінці https://ukrstore.ua/lv/search/zhivotnye/sobaki/ - на сайті розміщені сотні оголошень, присвячених продажу цуценят.

Як обрати чотирилапого друга: що важливо знати?

Кожна порода унікальна, багатьох собак спеціально виводили для полювання або служби в правоохоронних органах. Ось тому перед покупкою домашнього улюбленця краще дізнатися про особливості поведінки та характер породи, до якої він належить.

Як показує практика, тримати собаку у квартирі зможе далеко не кожна людина.

Кінологи та психологи радять замислитися над тим, а чи дозволить спосіб життя завести улюбленця та нормально за ним доглядати. Адже тварина потребує ласки й уваги, на неї потрібно витрачати гроші. При цьому останнім часом якісні корми для цуценят і дорослих улюбленців постійно дорожчають.

В інтернеті та у спеціалізованих виданнях докладно описані породи собак, їхній темперамент, особливості поведінки, їхнє ставлення до дітей, а також розповідається про інші важливі моменти, які потрібно знати перед тим, як завести тварину у квартирі.

Власники приміщень у багатоквартирних будинках зазвичай обирають невеликих собак. Популярність мають, наприклад, такі породи:

  • французькі бульдоги;
  • папільйони;
  • йоркширські тер’єри;
  • мопси;
  • такси;
  • померанські шпіци;
  • бостон-тер’єри;
  • американські той-фокстер’єри.

Якщо в сім’ї ніколи не було домашньої тварини, краще звернути увагу на невибагливих собак зі спокійним характером, які добре ладнають із дітьми та не потребують довгого вигулу.

Перед купівлею породистого собаки обов’язково потрібно дізнатися про всі «характеристики» тварини. Наприклад, французький бульдог - невеликий і тихий собака, з яким буде достатньо прогулятися парком вранці та ввечері. При цьому для проживання з дітьми або іншими улюбленцями потребує дресирування.

Часто беруть собак із притулків. Такі тварини потребують адаптації та виховання. Звичайно ж, серед таких собак чимало соціалізованих і добрих улюбленців.

Буває, що люди заводять собаку для формування певного іміджу або для статусу. Тільки важливо пам’ятати, що тварина - це не іграшка і не предмет інтер’єру, а жива істота, яка потребує уваги та ласки.

Теги:

Комментарии