Кріплення для вогнегасників: особливості, види, де замовити?

Вогнегасники призначені для швидкого й ефективного гасіння осередків пожежі на ранніх стадіях. Для роботи з цими пристроями не знадобляться спеціальні навички. Ось тому вогнегасники встановлюють у будівлях різного експлуатаційного призначення: в офісах, навчальних закладах, приватних будинках, торгових точках, на промислових підприємствах.

Засоби пожежогасіння повинні розміщуватися в певних місцях і спеціальним чином. Правила зберігання та розташування прописані в різних офіційних документах. Для розміщення вогнегасників у вертикальному положенні застосовують спеціальні кріплення і підставки.

Підібрати та замовити надійний тримач для вогнегасника пропонуємо в інтернет-магазині Sheriff Market. У каталозі представлені різні кріплення і кронштейни, а також підставки. Товари продаються за розумною ціною.

Як правильно вибрати тримач для вогнегасника: що цікаво буде знати?

Вогнегасники потрібно розміщувати в помітних місцях, до яких матиме доступ кожен відвідувач або співробітник. Пристрої купують для офісних, громадських, розважальних, торгових будівель та інших об’єктів.

Важливо знати, що вогнегасники мають бути розташовані таким чином, щоб пристрої не перешкоджали евакуації мешканців або працівників під час непередбачених ситуацій. Засоби пожежогасіння заборонено розміщувати поблизу дверей і вікон.

Вогнегасники розташовують на підлозі на спеціальних підставках або на стінах за допомогою кріплень на висоті не більше ніж 1,5 метра від підлоги. Пристрої повинні знаходитись якомога далі від опалювального або іншого обладнання, що працює, а також зобов’язані бути захищені від впливу сонячних променів.

Виробники випускають такі види кріплень для вогнегасників:

  1. Настінні моделі - їх кріплять до поверхонь із різних матеріалів. Наприклад, їх можна розміщувати на стінах, зроблених із цегли, бетону, деревини.
  2. Підлогові моделі - такі підставки часто купують для промислових підприємств, заводів і великих об’єктів. Зазвичай підставки роблять із металу, тому на них можна розмістити вогнегасники будь-якої ваги.
  3. Транспортні моделі - призначені для розміщення в різних автомобілях, залізничних потягах, у спеціальній техніці.

Кріплення та підставки виготовляють з металу та покривають червоною фарбою. Настінні моделі вибирають з урахуванням ваги вогнегасника.

На сайті sheriff.market розміщений каталог з тримачами та підставками, з якого легко підібрати товар потрібних експлуатаційних характеристик.

Теги:

Комментарии