Покривало – декоративний елемент в кімнаті

Покривала не тільки виконують пряму функцію захисту ліжка від пилу, але й виражають уподобання власника будинку і часто виступають завершальним елементом в дизайні кімнати. Правильно підібравши покривало, ви зможете гармонійно поєднати його з іншими предметами інтер’єру, такими як меблі, декор та шпалери.

Основні матеріали для покривал

Можна купити покривало з натуральних та синтетичних тканин. Серед найбільш популярних варіантів, що користуються попитом у різних клієнтів, частіше виділяють вироби з мікрофібри. Цей штучний матеріал має безліч чудових властивостей і не вимагає особливого догляду.

Переваги покривал з мікрофібри такі:

  • не втрачає форму;
  • не знебарвлюється після тривалого використання;
  • стійке до тертя;
  • має невелику вагу;
  • не потребує прасування після прання.

Завдяки своїм властивостям покривала з цього матеріалу можна назвати практичними та універсальними, бо їх можна комфортно використовувати в будь-яку погоду та пору року. Вони можуть бути і односторонніми, і двосторонніми, і комбінованими.

Стьобані покривала та пледи з бавовни або сатину часто використовуються як накидки в літній сезон. Цей тип виробів легкий, приємний на дотик, його просто прати та застеляти диван. Сатиновий матеріал має гладку поверхню, на ньому не так жарко відпочивати влітку, але при цьому вони не такі слизькі, як шовкові вироби.

Ніжні велюрові покривала часто купують як оригінальні та комфортні накидки на диван. М’яка поверхня виробу підходить для осінньо-зимового використання, оскільки такий тип тканини добре зберігає тепло.

Цікавою альтернативою легким літнім накидкам на диван є муслінове покривало. Цей тип виробів легкий та м’який на дотик. Матеріал легко переться, не вимагає прасування та довго зберігає хорошу якість. Покривала мають красивий зовнішній вигляд і добре поєднуються з класичними інтер’єрами.

Як вибрати та на що звернути увагу?

Від покривала багато в чому залежить, наскільки індивідуальною та гарною буде ваше спальне місце. На вибір цього елементу суттєво впливають багато факторів. Тому перед покупкою виробу варто звернути увагу на такі моменти, як:

  1. Розмір ліжка та габарити кімнати. Розмір ліжка визначає розмір покривала, в той час як характеристики приміщення впливають на його колірну гамму (наприклад, покривала в маленькі спальні підбираються під колір підлоги та стін).
  2. Дизайнерські ідеї та стилі. Покривала з рослинним або квітковим орнаментом додають кімнаті колориту, а декоративні елементи, такі як рюші тощо, доречно поєднувати зі схожими деталями інтер’єру.
  3. Матеріал. У виробництві покривал використовується атлас, мікровелюр, сатин, бавовна, жаккард, поліестер тощо. При виборі тканин звертається увага на практичність, довговічність, а також естетичність. 
Теги:

Комментарии