Засоби для зміцнення та догляду за нігтями взимку

Мороз, вітер та опалення в приміщенні, а також нестача вологи в повітрі взимку є основними причинами від яких порушується нігтьова естетика. Шкіра навколо них стає сухою і тріскається, а нігтьова пластина легко ламається. Тому в зимовий період важливий професійний догляд, який допоможе зберегти їхню красу і здоров’я. Різні види лікувальні та зміцнювальні засоби для зимового догляду за нігтями, ви знайдете на Froomo. На віртуальних полицях магазину доступні засоби для зміцнення нігтів, представлені професійними брендами з Європи та США.

Навіщо нігтям особливий догляд взимку?

Зимові місяці – це час, коли дні значно коротші. Це пов’язано з меншим доступом сонячного світла і, отже, вітаміну D, необхідного для регулювання обміну кальцію в організмі. Його дисбаланс негативно впливає на стан нігтів, внаслідок чого вони стають значно слабшими та ламкішими. Також взимку шкіра швидше пересихає, з’являється сухість нігтів. Фактори які викликають проблеми нігтів узимку: 

  • перепади температур (мороз на вулиці, спека від радіаторів у приміщенні); 
  • холодний, пронизливий вітер;
  • носіння щільного одягу з колючих матеріалів (наприклад, вовняних рукавичок).
  • нестача вітамінів і мінералів.

Основні принципи зимового догляду за нігтями

Догляд за нігтями повинен бути цілий рік. Однак зимовий клімат вимагає від нас бути дуже гнучкими у виборі методів догляду за руками та косметики, яку використовуємо для цієї мети. Отже, основні принципи зимового догляду за нігтями:

  • Рукавички – зимові, забезпечать захист нігтів у разі зниження температури, а також рукавички для всіх робіт по дому: миття посуду, прибирання, фарбування волосся тощо.
  • Правильно збалансоване харчування – в меню рекомендується включати продукти, багаті вітамінами та мінералами, такими як кальцій, залізо, калій і магній. Всі вони чудово підійдуть для живлення нігтів взимку.
  • Олії для нігтів – рицинова олія, олія чайного дерева та інші види олій – являються ефективними засобами які діють на зволоження нігтів. Регулярне змащування нігтів і кутикули олією на ніч – значно поліпшить їхній стан: зовнішній і внутрішній. 
  • Мінерали та вітаміни для нігтів – за необхідності можуть вводитися у вигляді ліків або добавок. 
  • Аптечна продукція – у продажу існує безліч косметичних засобів, направлених на нігтьовий догляд. Це вітамінні комплекси для живлення та підтримки, олія для пом’якшення кутикули та інші.
  • Народні засоби — зміцнити ламкі нігті допоможуть відвари трав. Це може бути ромашка, календула, звіробій, волошки, лимонник та інші.

Популярні засоби для зміцнення та догляду за нігтями взимку

Щоб мати манікюр взимку в належному стані, не обов’язково відвідувати СПА і дорогі процедури – достатньо трохи терпіння і цілеспрямованості!

  1. Першим важливим пунктом догляду за нігтями взимку, та й за всім організмом загалом, є правильне харчування. Необхідно вживати достатню кількість кальцію і вітамінів для нігтів.
  2. Друге правило – уникайте зневоднення, оскільки ваше тіло зволожується зсередини. Тут на повну силу діє правило 8 склянок води на день.
  3. Третій важливий момент – якщо у вас жовті нігті, періодично залишайте їх без лаку, незалежно від того, яким типом ви користуєтеся. Це дуже важливий момент, якщо ви хочете мати красиві та здорові нігті взимку. Під час використання не забудьте видалити його рідиною для зняття лаку без ацетону. Він занадто грубий і може подряпати та висушити нігті.
  4. І останнє – це знайти якісний крем для нігтів. Обираючи його, переконайтеся, що він містить альфа-гідроксикислоти, ланолін або сечовину – все це допомагає утримувати вологу в шкірі.

Бережімо свої нігті та шкіру рук, особливо взимку, коли вони найуразливіші до сухості, старіння та подразнення. Дотримуйтесь простих правил догляду, щоб насолоджуватися красивими руками та мати доглянутий зимовий манікюр.

Комментарии