Як правильно доглядати за турбіною авто?

Вже багато містян знають, що ремонт турбін у Чернівцях завжди доступний, тож не проблема полагодити агрегат у разі його виходу з ладу. Але очевидним є бажання якомога довше зберегти турбокомпресор у справному стані Ми зібрали рекомендації спеціалістів з турборемонту, які допоможуть уникнути передчасного виходу агрегату з ладу.

У чому причини несправностей турбін?

Зазвичай проблеми з роботою турбокомпресора викликані впливом наступних факторів:

  • використання неякісної або забрудненої оливи;
  • потрапляння до турбіни сторонніх предметів;
  • недостатня кількість мастила у системі.

Серед характерних «симптомів» виходу турбіни з ладу — падіння потужності двигуна, поява вібрації (її важко з чимось переплутати), брязкотіння, свист, поява кольорового вихлопу.

Як правильно доглядати за турбіною

Щоб продовжити термін експлуатації агрегата, треба виконувати наступні рекомендації:

  1. Відмовитись від будь-яких спроб самостійного втручання у конструкцію турбіни. Не треба знімати, діагностувати, покращувати, ремонтувати турбокомпресор поза спеціалізованою СТО. Загалом, якщо правильно обслуговувати двигун, проблем з агрегатом не буде: він відпрацює свій експлуатаційний ресурс.
  2. Якщо немає можливості терміново звернутися на СТО, частину діагностичних дій все ж можна провести самостійно. Зокрема — перевірити робоче колесо, патрубок. Для цього треба від’єднати від силового агрегата патрубок, який з’єднує вузол подачі повітря та повітряний фільтр. Треба оцінити зовнішній стан лопаток робочого колеса, перевірити на відсутність дефектів. Нормальним вважається сухий стан патрубка, можливо — з невеликою кількістю оливи на поверхні. Якщо ж кількість мастила велика, потрібна буде більш глибока діагностика. Ще допускається самостійна перевірка валу на наявність люфту. Нормальним вважається осьовий люфт до 0,05 мм.
  3. Варто також проаналізувати стан актуатора Він потрібен для керування турбіною і захисту від перевантажень при високих обертах. Клапан вважається несправним, коли підвищуються споживання оливи та палива, на панелі світиться код несправності, знижується потужність двигуна. 

Загалом будь-які самостійні дії варто проводити лише за наявності відповідного досвіду і хоча б базових знань будови двигуна. У всіх інших випадках треба довіряти лише кваліфікованим представникам турбосервісу. Зокрема, компанія «ТурбоСТО» забезпечує комплексну діагностику турбін, а під час ремонту усуває не тільки наслідки, а й причини пошкодження. Про послуги можна дізнатись детальніше на сайті компанії.

Теги:

Комментарии