Виробництво еко пакетів

Якщо вибрати одну з найбільш обговорених проблем сучасності у всьому світі то звісно це буде загрязнення нашої планети. Сьогодні це стосується практично всіх країн світу. Тому зараз відчувається гостра потреба в технологіях, що можуть покращити загальний стан екології. До найбільш цікавих та перспективних рішень такого роду можна віднести біопакети, які можуть прийти на зміну звичайним виробам із поліетилену.

Останнім часом біопакети стають все більш затребуваними та актуальними у сьогоднішніх реаліях. Їх обирає як звичайний споживач так і виробники різної продукції для своїх клієнтів. Біорозкладна упаковка має багато переваг перед поліетиленовими кульками, та практично ні в цьому їм не уступає. У цій статті ми розберемо, як саме проходить виробництво еко пакетів, чим вони відрізняються від звичайних і як зрозуміти, що у ваших руках незвичайний поліетилен, а біо пакет.

Види біопакетів

Звичайні поліетиленові пакети без стороннього втручання розкладаються протягом двохсот років. Не дивно, що, за підрахунками експертів, поліетиленові відходи становитимуть до 9% мусора, що виробляється людьми. Біопакети зроблені таким чином, що в залежності від їх складу вони можуть розкладатися на протязі від двох до п’яти років. Такі вироби можна розділити на ті, що зроблені з органічної сировини, та ті, які зроблені з звичайного поліетилену, але з додаванням оксоразлагаємої добавки d2w, завдяки якій пакет під дією світла, кислорода, вологості повітря та інших факторів розкладається протягом кількох років, але в залежності від довкілля його термін розпаду може відрізнятися. Наприклад, якщо упаковка таких пакетів знаходиться в приміщенні з обмеженим надходженням кислорода та світла, то такий виріб ще довго матиме свій першостворенний вигляд.

Пакети з органічної сировини мають натуральний склад та як правило зроблені з крохмалю, кукурудзяного, картопляного чи сої. Ці вироби після використання для утилізації потребують перебувати в звичайному компості, завдяки якому розпад виробу буде тривати набагато швидше. Але крім плюсів такі пакети виробляються значно довше, адже для виготовлення сировини потрібно обробляти землю, засівати поля та чекати на врожай.

Якщо порівняти вироби зі звичайного поліетилену та еко пакети, то знайти різницю практично неможливо. Екологічна безпека – головне, але не єдина перевага біопакетів. За своїми функціональними та експлуатаційними характеристиками вони ні в чому не поступаються моделям з поліетилену:

  • придатні для пакування будь-яких товарів, у тому числі харчових;
  • можуть випускатися будь-якого розміру, форми та кольору;
  • можуть служити рекламоносієм: на біо-пакетах легко наноситься друк текстів та зображень;
  • міцні та довговічні;
  • мають досить низьку вартість.

Але все ж таки кілька відмінностей існує. На еко пакетах стоїть знак “біо”, та як правило вони мають меншу вантажопідйомність.

Біопакети в Україні

В Україні біопакети ще не настільки поширені і для багатьох людей ці вироби здаються дивиною або наоборот, продукцією якої вони не розрізняють від поліетилену. Втім, безсумнівно, що тренд на поступове заміщення поліетилену на продукцію, що біорозкладається, згодом буде набувати більшої популярності. Можна сміливо прогнозувати, що за кілька років біо-пакети стануть в Україні набагато популярнішими за поліетиленові.

Компанія Примапак виробляє біопакети з будь-яким друком та побажаннями до форми та вантажопідйомності. Замовлення приймаються як на серійну продукцію, так і на виробництво тиражу. Технічні можливості виробництва дозволяють виготовити пакети будь-якого дизайну, нанести напис, логотип чи інший тип маркування. Для оформлення замовлення телефонуйте або залиште заявку на нашому сайті.

Комментарии