На що варто звернути увагу при виборі дитячого одягу

Коли мова йде про купівлю товарів для дітей, батьки й не думають економити: малюкам потрібно лише найкраще. Якісний дитячий одяг для немовлят повинен виготовлятися з натуральних волокон, мати мінімум декоративних елементів, добротну фурнітуру. Від того, чи зручно дитині в комбінезоні чи костюмі, залежить її поведінка: якщо тканина «кусюча», а шви натирають, малюк може вередувати. Тож розберемося, за якими критеріями слід обирати одяг для дітей.

Важливі якості дитячого одягу

Відправляючись на шопінг, перш за все потрібно звертати увагу на склад тканини. Дитячі речі повинні виготовлятися з натуральних матеріалів. Такі тканини дуже м’які, ніжні, приємні на дотик, вони не можуть пошкодити дитячу шкіру. Важливою властивістю бавовни, вовни чи бамбука залишається гіпоалергенність. Навіть малюки з чутливою шкірою чи схильністю до алергічних реакцій будуть почувати себе комфортно. А ще натуральні тканини мають високий рівень повітропроникності, що дозволяє шкірі дихати.

Потрібно враховувати й інші важливі аспекти.

  • Розмір одягу. Слід обирати речі, які ідеально відповідають розмірам дитини. Не варто купувати одяг «на виріст»: зазвичай такі товари так і залишаються лежати на полиці шафи. Можна купити одяг на один розмір більше, щоб забезпечити максимальний комфорт малюку, особливо якщо він ще носить підгузок.
  • Зручність одягання. Важливий критерій, який варто враховувати, — це зручність одягання та розглядання. Дитячий одяг повинен бути не лише безпечним, але й легким у використанні. Рекомендується вибирати речі з застібками між ніжками, на шиї, грудях тощо. Варто відмовитися від речей з тісними горловинами чи манжетами.
  • Декор. Хоч одяг з аплікаціями, вишивкою та іншим декором дуже милий, проте варто відмовитися від речей з ґудзиками, перлинами, паєтками та іншими елементами, які можуть створити незручності для дитини. Варто надавати перевагу простому одягу з зовнішніми швами.
  • Зовнішній вигляд. Стиль для сучасних батьків також займає не останню сходинку в рейтингу. Найкращим рішенням стане купівля однотонних речей без яскравих малюнків та нашивок. Так їх легше буде комбінувати між собою, щоб малюк виглядав сучасно та стильно.  

Звичайно, при виборі дитячого одягу потрібно орієнтуватися на власні смаки та вподобання. У старших дітей варто питати їхню думку стосовно речей під час примірок. Таким чином можна прищепити дитині відчуття стилю та знайти з малюком спільний інтерес.

Тренди дитячого одягу 2023 року

Мода та актуальні тренди стали важливим критерієм під час вибору одягу для дітей. Вже кілька років поспіль залишається актуальним стиль «маленькі дорослі». Чимало брендів зосередилися на пошитті одягу для малюків, який майже повністю імітує речі для дорослих. Прямі строгі лінії, стримані кольори, мінімум принтів і ніяких дитячих деталей (аплікацій, блискіток, рожевих вставок та ін.) В таких платтях, костюмах, брюках діти дійсно виглядають вишукано.

Доволі актуальні трикотажні костюми в спортивному стилі. Їх також шиють однотонними без надлишкових декоративних елементів. Чимало комплектів підходять для хлопчиків та для дівчаток. Для створення образів унісекс можна використовувати лонгсліви, худі, футболки оверсайз. В дитячій моді цього року переважає багатошаровість. Поверх костюмів, плать чи сарафанів носять жилетки, подовжені куртки, вітровки. 

Теги:

Комментарии