Redmi Note 13 Pro чи realme 12 Pro+? Тотальне порівняння двох чемпіонів середньобюджетного дивізіону

У 2024 році компанії realme і Xiaomi представили два цікавих смартфони середнього класу — realme 12 Pro+ і Redmi Note 13 Pro. Обидва пристрої пропонують виняткові характеристики та можуть скласти конкуренцію дорожчим моделям. Ми порівняли два гаджети, щоб з’ясувати, який варіант кращий.

Екран і дизайн

Обидва смартфони оснащені відмінними OLED-дисплеями з частотою оновлення 120 Гц:

  1. realme 12 Pro+: 6.7 дюйма, вигнутий, роздільна здатність — Full HD+, яскравість — 900 ніт;
  2. Redmi Note 13 Pro: 6.67 дюйма, плоский, трохи вища роздільна здатність — 1220×2712, яскравість — 1800 ніт.

Екран Redmi набагато яскравіший і чіткіший, і це відчутна перевага. Інформація з realme буде непогано читатися на сонці, тоді як Редмі Нот 13 Про 5G забезпечує чудову видимість під прямими променями. Ще один важливий момент — екран realme вигнутий з боків, а у Redmi повністю плоский. У багатьох «водоспад» викликає дискомфорт через спотворення картинки та випадкові натискання по краях. Що стосується зовнішнього вигляду, realme 12 Pro+ може похвалитися преміальним дизайном з оздобленням під шкіру і золотими акцентами. Круглий блок камер має стильний і незвичайний вигляд. Зі свого боку, Redmi Note 13 Pro отримав більш традиційні обриси зі скляною спинкою і простим прямокутним блоком камер.

І хоча realme виразно виділяється більш унікальним і привабливим дизайном, любителі мінімалізму явно оцінять виконання смартфона Xiaomi.

Продуктивність і автономність

Смартфони використовують потужний чипсет Snapdragon 7s Gen 2, який забезпечує високу швидкість роботи та справляється з будь-якими завданнями. Що стосується ігор, то чипсет дає змогу запускати всі сучасні 3D-хіти. Щоправда, в найвимогливіших проєктах доведеться обмежитися середніми налаштуваннями графіки. Але в цілому, ігровий досвід буде відмінним — картинка чітка, FPS високий. Помітної різниці в продуктивності немає. Місткість акумулятора в обох смартфонів становить значні 5000 мАг. Також гаджети підтримують швидку зарядку потужністю 67 Вт і заряджаються до 100% приблизно за 20 хвилин.

Камери

У плані камер realme 12 Pro+ безумовно виграє завдяки більш збалансованому набору сенсорів:

  1. realme 12 Pro+: 50 Мп IMX890 + 8 Мп ширик + 64 Мп телевік із зумом 3.2, 32 Мп селфі-камера;
  2. Redmi Note 13 Pro: 200 Мп основний + 8 Мп ширик + 2 Мп макро, 16 Мп фронтальна камера.

Однак основний 200-мегапіксельний сенсор Redmi вражає якістю фото, особливо у вечірній час, коли сенсори realme починають трохи шуміти та давати спотворення.

Висновок

Обидва смартфони — сильні представники середнього класу. realme 12 Pro+ пропонує цікавіший дизайн, універсальніші камери, тоді як Redmi Note 13 Pro може похвалитися якіснішим екраном і просунутим основним сенсором. Тож звання найкращого смартфона середнього класу за співвідношенням ціни та можливостей залежить від пріоритетів.

Теги:

Комментарии