Як українцям отримати фінансову допомогу від УВКБ ООН у Польщі?

Українці, які знайшли прихисток у Польщі у цей непростий час, мають право отримати фінансову допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ). Зараз короткострокова грошова допомога українцям від оон становить 600 чи 700 злотих на одну людину – це приблизно 4500 чи 5300 гривень за курсом на день публікації матеріалу. Раз на місяць українцю, який потребує захисту, переказуються кошти. При цьому гроші нараховуються упродовж 3-х місяців.

УВКБ – це організація системи ООН, яка займається підтримкою та захистом біженців з усього світу. Штаб-квартира знаходиться у Швейцарії, у місті Женева. Верховний комісар – політичний та дипломатичний діяч з Італії Філіппо Гранді. Зараз УВКБ ООН піклується про більш ніж 35 мільйонів людей, серед яких 10 мільйонів – це біженці.

Як отримати грошову допомогу у Польщі?

Інформація про те, як правильно отримати кошти, розміщена на платформі «ЮНІСЕФ Спільно». Веб-портал створений за підтримки UNICEF. На сайті https://spilnoinpl.org/ докладно розповідається, як подати заявку на фінансову допомогу, як її можна отримати у Польщі, які документи для цього потрібні.

Кошти від УВКБ також може отримати вся сім’я. У цьому випадку фінансова допомога буде такою: кожній людині надається по 600 злотих. До складу сім’ї, на думку ООН, входять:

  1. чоловік та дружина;
  2. діти до 18 років;
  3. подружжя у цивільному шлюбі.

Дорослих дітей та пенсіонерів можна оформити окремо.

Для запису на зустріч з офіційною особою необхідно подати заявку та заповнити форму. Як це правильно зробити, розповідається на сайті spilnoinpl.org.

Заявникам необхідно придбати сім-картку з польським номером, а також надати паспорт або інший документ, який засвідчить особу. Також необхідно показати документ, в якому зазначена інформація про в’їзд до країни.

Кошти можна отримати у більшості польських банків. Для зняття грошей у банкоматі на номер прийде унікальний код, який називається номер BLIK. У банкоматі потрібно вибрати функцію «BLIK-зняття» та ввести код.

Скільки українців у Польщі?

24 лютого армія Росії зайшла на територію незалежної держави з трьох напрямків: з рф, Білорусії та Криму. Того ж дня ворог почав обстрілювати мирні міста ракетами всіх типів. Мільйони українців зібрали найцінніші речі та вирушили до Європи, яка відкрила для них свої кордони.

За інформацією журналістів, найбільше українців приїхало до Польщі:

  1. Наразі прикордонна служба зареєструвала понад 6 мільйонів в’їздів з території нашої країни.
  2. З Польщі в Україну повернулися майже 4,5 мільйона людей. Частина біженців вирушила до інших держав.
  3. За інформацією журналістів, у Польщі проживає понад мільйон українців.
Теги:

Комментарии