У Києві сотні ресторанів, кафе і піцерій готують страви та привозять їх до покупців додому, в офіс, на пікнік або, наприклад, на свято. Сервіси доставки активно розвиваються не тільки в столиці, а й у всіх великих містах. Адже покупці отримують справді смачну та корисну їжу, яку іноді навіть не потрібно розігрівати, бо її привозять ще гарячою. Замовники заощаджують час і сили на приготуванні сніданку чи вечері, а зекономлені хвилини можуть витратити на відпочинок, роботу чи спілкування з рідними.
У цій статті ми розглянемо найпопулярніші страви у киян. У сервісах доставки дуже часто замовляють піцу, суші та роли, хачапурі, бургери та картоплю фрі, салат «Цезар із куркою» та нагетси. Для сніданку зазвичай купують овочі, фрукти та каші. На обід беруть страви з м’яса та риби, десерти, супи та борщ. Смачна піца Київ вважається універсальною стравою: її замовляють на сніданок, вечерю, свята, урочисті та офіційні заходи.
Суші та роли — продукти з великою кількістю вітамінів, мікроелементів і амінокислот
Страви японської кухні в нашій країні стали популярними близько 20 років тому. Їх готують із різної риби та морепродуктів, рису, овочів і навіть фруктів. У суші та ролах містяться вітаміни, мікроелементи, Омега-3 жирні кислоти, амінокислоти та інші корисні речовини. Ось тому їх рекомендують їсти вагітним і дітям, ученим і студентам, школярам під час підготовки до іспитів.
Страви японської кухні відносять до дієтичних продуктів. У 100 грамах готової їжі міститься від 100 до 250 калорій.
Піца — ароматна страва зі спекотних берегів Італії
Страва відома ще з 18 століття. Її готують за старовинними рецептами: з особливого ґатунку борошна, оливкової олії, вишуканих соусів, помідорів і різної м’ясної чи іншої начинки. В останні десятиліття з’явилося багато авторських рецептів.
Піцу замовляють на дитячі свята та для урочистих заходів, на зустрічі та пікніки. Її роблять удома для друзів і знайомих. Піца вирізняється чудовим смаком і легкістю в приготуванні.
У Києві найсмачнішу піцу роблять у ресторані Don Peperon. Для приготування кухарі використовують тільки високоякісні та свіжі інгредієнти, а також бездріжджове тісто. Покупець може самостійно додати в піцу улюблені продукти та створити дивовижну страву.
Хачапурі — смачна національна страва Грузії
Хачапурі готують за різними рецептами. У ньому поєднується хрустке тісто з ароматним розплавленим сиром та іншими інгредієнтами.
Поживна та смачна страва добре втамовує голод, тому її часто замовляють на сніданок і вечерю.
У Грузії в кожному регіоні готують свою унікальну страву. Наприклад, у нашій країні популярні аджарське хачапурі з яєчним жовтком, розташованим у тісті у вигляді човника, та імеретинське, створене на основі дріжджового тіста та солоного сиру.
Бургери та картопля фрі — страви для ситого обіду чи вечері, на свята та пікніки
Бургери роблять із котлети, булочки, овочів, сиру, різних соусів і спецій. Існують десятки рецептів цієї страви.
Котлету зазвичай готують із яловичини, індички, курки або риби. До неї додають моцарелу або чедер, листя салату, помідори, цибулю, солоні або свіжі огірки, авокадо, кетчуп, гірчицю та майонез.
Бургери та смачну картоплю фрі часто замовляють на свята, пікнік, обід або вечерю.
Салат «Цезар з куркою» — смачна низькокалорійна страва з Мексики
Салат придумав італійський кухар Кардіні Цезар у Мексиці в 1924 році. Тоді відвідувачам дуже сподобалася страва з різноманітних інгредієнтів, яка вирізнялася оригінальним смаком.
Салат готують із відвареної курки, сухарів, листя салату, курячих яєць, оливкової олії, соусу на основі часнику та лимонного соку, а також із тертого пармезану, який додає продуктам особливого смакового відтінку.
У мексиканській страві багато вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин.
Нагетси — чудова закуска з США
Нагетси вигадали в 50-ті роки минулого століття в США. Куряче філе обсмажували в хрусткому паніруванні та подавали до столу. Нагетси стали використовувати як закуску до пива або для швидкого обіду.
У нашу країну ця страва прийшла з ресторанами фаст-фуду та стала популярна у покупців.
Комментарии