Ремонт iPhone

Смартфони від Apple 一 надійні помічники в усіх сферах життя. Складно уявити сучасного користувача без цього гаджету. Адже перед нами не просто пристрій для здійснення дзвінків і листування. Ми звикли задовольняти свої потреби в побуті за допомогою компактного девайсу з добре відомим логотипом у вигляді яблука на задній панелі. iPhone захищений від потрапляння вологи, пилу, а на екрані було міцне скло, стійке до ударів і сколів. Але, все ж вони інколи входять з ладу. Перед користувачем постає доволі складний вибір. Необхідно знайти якісний сервісний центр AppleFix або провести ремонт в дома і витратити кошти лише на запчастини. Виконувати ремонт самостійно варто лише тоді, коли ви впевнені у власних силах і можливостях. Необхідно потурбуватися про наявність робочого місця з добрим освітленням і використовувати тільки спеціальні інструменти для ремонту. Але деякі види робіт потребують тільки професіонального втручання. Про це трохи докладніше:

Заміна материнської плати 

Материнська плата 一 основна деталь будь-якої техніки. Якщо вона вийде з ладу, телефон перестане функціонувати повністю. Процедура заміни доволі складна і потребує спеціальної кваліфікації майстра.

Інженер сервісного центру AppleFix спочатку фіксує апарат на гумовому килимку, щоб виключити ковзання корпусу. Потім спеціальним пінцетом відкручує болти з задньої частини девайсу і виймає окремо батарею, дисплей та материнську плату. Потім смартфон збирається в зворотньому порядку.

Інколи материнську плату можна врятувати. Але для цього потрібна детальна діагностика з застосуванням мікроскопу. Менеджер уважно огляне комплектуючу і скаже, чи варто придбати нову деталь чи можливо відремонтувати стару.

Відмив пристрою  

iPhone захищений від потрапляння вологи та пилу, але все ж таки, смартфон може постраждати від води. Рідина проникає всередину корпусу, провокує корозію важливих мікросхем і виводить з ладу інші деталі. Але пристрій можно реанімувати.

Процедура відмиву виконується лише в сервісному центрі. Майстер повністю розбирає смартфон і очищає окремо кожну запчастину від слідів потрапляння води. Потім пристрій збирається і проводиться фінальна діагностика. 

Заміна кнопки Home

Втрата працездатності сенсорної кнопки зазвичай пов’язана зі збоєм програмного забезпечення. Інколи деталь виходить з ладу після падіння або залиття водою. Виконати заміну варто лише в сервісному центрі Apple, адже після проведення основних робіт, потрібно відновити touch id, для того, щоб нова сенсорна кнопка реагувала на відбиток пальця. Тому не радимо виконувати такий ремонт вдома, без спеціальної кваліфікації.

При виборі СЦ для проведення ремонту iphone варто звернути увагу на декілька моментів. Перевірте інформацію про вибраний заклад в інтернеті: власний сайт, відгуки клієнтів на гугл-мапах, відповідна кваліфікація співробітників сервісного центру. Також значною перевагою буде наявність номера телефону для зв’язку з менеджерами або посилання на соціальні мережі, якщо вам зручніше висловлювати власні думки за допомогою тексту.

Теги:

Комментарии