Скільки військових біля кордону України: визначено точну кількість

Скільки військових біля кордону України: визначено точну кількість

90 тисяч військових на даний момент розташувалися біля кордонів України та деяких областей, які знаходяться в окупації. Солдати відносяться до військових угруповань Росії. Запропонована інформація визначена листопадом 2021 року. Дані з’явились на офіційному сайті Міністерства оборони України. Аналогічна інформація запропонована на сторінках сайту новин https://novynarnia.com/category/viyna-z-rosiyeyu/.

 

Представники міністерства зазначають, що здійснюють обмін інформацією з партнерами щодо забезпечення безпеки кордонів України. У цей час факти щодо наявності російських військових підтверджуються. В ЗМІ місцеві жителі можуть побачити різноманітну інформацію, але ніхто не спростовує факт напругу біля кордонів. Військові постійно знаходяться поряд, та жителів це лякає.

Які підрозділи біля України

Дані були надані ГУР. На їх підставі стає зрозуміло, що до угруповань входять сили Чорноморського флоту Росії, війська 20-ї, 8-ї армій Південного та Західного військових округів. Також деякі частини 4-ї, 6-ї армій військово-повітряних сил та протиповітряної оборони повітряно-космічних сил збройних сил Росії знаходяться максимально близько до України. Два армійські корпуси РФ розташувалися на території Луганської та Донецької області, які перебувають у тимчасовій окупації.

 

Військові сили Російської Федерації проходили навчання. Це відбувалося з середени 2021 року. Місцем дислокації був український кордон. У військових навчаннях брали участь різноманітні підрозділи військових угруповань. Варто відзначити підрозділи 41-ї армії Центрального військового округу та повітряно-десантних військ збройних сил Росийської федерації та військові сили Південного та Західного військових округів.

 

Коли заходи було завершено, військові не отримали наказу залишати свої позиції. 41-а армія РФ залишилася неподалік кордону з Україною. Близько 60 км від кордону знаходиться селище Єльня, де зараз базується армія. Ця інформація наведена на сайті міністерства оборони.

Також у заяві зазначено, що Росія прагне зберігати напружену ситуацію. Чинять політичний тиск на різні держави. Для цього військові переміщуються якомога ближче до кордону. Коли ситуація стабілізується, міністерство не каже. Але Україна намагається зробити все можливе, щоб не допустити військового втручання на територію країни.

Теги:

Комментарии