Цегла чи дерево – що краще підійде для облицювання будинку?

При виборі матеріалу для облицювання будинку важливо врахувати його естетичні якості, міцність, довговічність та відповідність архітектурному стилю. У цій статті розглянемо два популярних варіанти – дерево та цеглу – та їхні переваги для облицювання будинків.

Переваги цегли

Для облицювальних робіт використовують різні типи цегли: клінкерну, керамічну, гіперпресовану та силікатну. Ще один популярний різновид – цегла облицювальна виробництва brick-land.com.ua, виготовлена з білого цементу, мармурової крихти та якісних німецьких пластифікаторів.

До основних переваг облицювання з цегли варто віднести:

  • Механічну міцність. Матеріал витримує удари різної сили та не боїться вагових навантажень.
  • Стійкість до факторів зовнішнього середовища. Облицювання з якісної цегли стійке до підвищеної вологості, опадів, впливу сонця, високих та низьких температур. Будматеріал також не боїться негативного впливу біологічних чинників.
  • Великий асортимент матеріалу. Він представлений різними відтінками, текстурами та формами, що дозволяє створити унікальний дизайн фасаду та підібрати цеглу, яка ідеально поєднається з архітектурою будинку.
  • Екологічність. Цегла є екологічно чистим матеріалом, що не виділяє шкідливих речовин і зберігає свої якості протягом усього терміну служби.
  • Вогнестійкість. Будматеріал не горить і має високу вогнестійкість, що сприяє підвищенню безпеки житлового приміщення.

Переваги натуральної деревини

Для облицювання будинків та інших споруд зазвичай використовують хвойні породи дерева. Вони містять у своєму складі велику кількість смол, тому мають підвищену стійкість до гниття, плісняви та пошкодження комахами.

Існує кілька популярних різновидів дерев’яних панелей, котрі розрізняються своїм дизайном: вагонка, імітація бруса, блок-хаус та планкен.

Основні переваги матеріалу:

  • Природна краса. Натуральна деревина виглядає дуже естетично та стильно. Крім того, вона гармонійно доповнює ландшафтний дизайн.
  • Екологічність. Матеріал на 100% екологічно чистий та безпечний.
  • Хороша тепло- та звукоізоляція. Деревина допомагає підтримувати в домі комфортну температуру та чудово захищає від зовнішнього шуму.

До недоліків деревини слід віднести недовговічність через високий ризик гниття та пошкодження комахами, а також необхідність регулярного догляду (покриття захисними грунтовками та фарбування).

Теги:

Комментарии