Як випрати пуховик та не зіпсувати

У холодну пору року всі люблять кутатися в пуховики. Верх курток не пропускає вітер, а наповнювач добре зігріває. Вироби практичні, не сковують рухів. Відповідну модель можна підібрати під будь-який стиль, погоду.

Щоби пуховик впродовж кількох сезонів радував нас своїм виглядом і дарував тепло, за ним потрібен правильний догляд. Як випрати пуховик у домашніх умовах, використовуючи пральні машинки або вручну, і не зіпсувати, читайте далі.

У пральній машині

Перш ніж відправити виріб у барабан, переконайтеся, що його можна прати в машинці. Таку інформацію можна знайти на бирці від виробника. Далі виконайте такі дії:

  • Застебніть усі ґудзики, блискавки, виверніть пуховик навиворіт і покладіть у барабан. Якщо на виробі присутнє хутро – відстебніть його.
  • Щоби наповнювач не звалявся, покладіть до барабана разом із пуховиком кілька тенісних або спеціальних м’ячиків (від 3 до 8 – залежить від довжини та розміру куртки).
  • Залийте в спеціальне відділення гель для прання або покладіть капсулу в барабан пральної машинки. Пральний порошок і кондиціонер використовувати не варто, оскільки вони погано виполіскуються і залишають розводи.
  • Виберіть режим для прання пуховиків або делікатних тканин. Температура води не має перевищувати 30 градусів. Щоби у виробі не залишилося мийного засобу, після закінчення прання запустіть додаткове полоскання.
  • Відповідний режим для віджимання – до 600 обертів на хвилину. Можна це зробити вручну.

Якщо до пуховика пришито хутро контрастного кольору, щоби не зіпсувати виріб, його краще віднести в хімчистку.

Прання вручну

Температура води під час прання також не має перевищувати 30 градусів. Після розведення у воді мийного засобу, замочіть виріб на 20-30 хвилин. Потім протріть його лицьову частину, використовуючи м’яку губку або щітку. Особливу увагу приділіть найбільш вразливим місцям – рукавам пуховика, входам у кишені, коміру й подолу.

Злегка віджавши виріб, добре прополощіть його в чистій воді. Щоби пуховик не деформувався, не варто його скручувати.

Як правильно сушити пуховик

Сушити пуховик найкраще на свіжому повітрі, на м’яких широких плічках у вертикальному положенні. Щоби наповнювач не зім’явся, його треба періодично збивати й розподіляти вручну.

Можна це робити також у сухому приміщенні далеко від опалювальних приладів і сонячних променів. Не можна класти виріб на батарею і сушити феном, особливо якщо наповнювач у ньому натуральний. За високих температур структура пуху руйнується, і він стає ламким, втрачає теплоізоляційні властивості.

Якщо ви вирішили сушити куртку в сушильній машині, робіть це за мінімальної температури. Не забудьте покласти в барабан разом із пуховиком кульки для прання або м’ячі для гри в теніс.

Комментарии