Лікування алкогольної та наркотичної залежності: що потрібно знати?

З різних причин люди потрапляють у залежність від ігор, алкоголю, наркотичних речовин. До основних факторів, що призводять до захворювання, фахівці відносять стреси, негативний вплив оточення, психологічні та соціальні проблеми, складнощі на роботі чи в сім’ї.

У Києві у реабілітаційному центрі Rehab досвідчені лікарі та психологи допомагають пацієнтам, які зіткнулися з ігровою, харчовою, алкогольною чи наркотичною залежністю. Психотерапевти та інші фахівці допомагають людям відновити здоров’я та сили, повертають їх у суспільство та до нормального існування, позбавляють бажання зловживати речовинами або міцними напоями, проводити багато часу у комп’ютерних іграх. На сторінці https://rehab.net.ua/uk/likuvannya-narkomaniyi/narkologichna-klinika/ детально розповідається про клініку Rehab, про фахівців, особливості лікування та відновлення.

Наркологічний центр Rehab – це приватна клініка, у якій працюють висококваліфіковані спеціалісти. До кожного пацієнта – лише індивідуальний та професійний підхід. У клініці проводиться анонімне та високоефективне лікування залежності.

У яких випадках слід звернутися до фахівця для лікування наркотичної, алкогольної чи іншої залежності?

Лікування залежності починається з виявлення причин її виникнення. Досвідчений психотерапевт усуне основні фактори, що призвели до появи алкоголізму або, наприклад, наркоманії, а також призначить ефективне лікування.

Лікарі рекомендують залежним від спиртних напоїв, хімічних речовин або препаратів звертатися одразу за допомогою до досвідченого фахівця. Адже лікування захворювання на початкових стадіях відбувається швидко та з мінімальними наслідками для пацієнта.

До досвідченого спеціаліста по допомогу також краще звертатися у таких випадках:

  1. Через спиртні напої або комп’ютерні ігри відбувається зміна в поведінці, з’являються стреси та перепади настрою, виникає агресія.
  2. До лікаря потрібно звернутися, якщо людина почала приймати наркотичні речовини чи препарати.
  3. З’являється втома через прийом препаратів чи алкогольних напоїв, знизилась інтелектуальна активність, виникають депресивні настрої.
  4. У квартирі зникають цінні речі, які продає залежний на барахолці або базарі.

Тільки досвідчений фахівець зможе допомогти людині, яка страждає від ігрової, наркотичної, алкогольної чи іншої залежності. І реабілітація включає багато етапів, зокрема психологічне відновлення.

Теги:

Комментарии