Які роботи входять у комплексну розробку інтернет-магазину

Повна вартість розробки інтернет-магазину може бути досить значною, його створення часто займає тривалий час.

В статті ми розкажемо про кожен з етапів розробки інтернет-магазину під ключ, як вони впливають на ціну і як її можна знизити. Покрокові інструкції по запуску інтернет-магазинів показують, що процес ділиться на кілька складових та етапів. Все це досить різноманітні та своєю суттю роботи.

Основні складові ціни на розробку та етапи створення інтернет-магазину 

Отже, коротко про основні етапи роботи зі створення магазину.

Узгодження деталей проєкту 

На цьому етапі працює, як правило, не розробник, а менеджер та майбутній власник інтернет-магазину. Узгоджують деталі замовлення та характеристики, які важливі для майбутнього інтернет-магазину. 

На цій стадії в більшості випадків формується повне технічне завдання на розробку інтернет-магазину, прописуються всі деталі та складається кошторис робіт. Також на початковому етапі уточнюють терміни виконання.

Встановлення CMS 

Один з ключових кроків це — встановлення та налаштування CMS із базовими модулями для реалізації основних функцій. Це робиться досить швидко, надалі переходять до створення структури інтернет-магазину та інших робіт.

Розробка дизайну та верстка

Це один з найскладніших та найбільш відповідальних етапів. На цій стадії: 

  • обирають шрифти та кольори інтернет-магазину;
  • компонують елементи на сторінках;
  • продумують інтерфейс;
  • формують картку товару та категорії в каталозі. 

Якщо інтернет-магазин створюють на базі CMS, багато з цих елементів вже існують в базовому вигляді. Звісно їх можуть змінювати та налаштовувати, однак це значно легше та швидше, ніж створювати з нуля. 

Після створення дизайну відбувається верстка сторінок, тобто збірка сторінок на основі їх промальованих мокапів. 

Підключення додаткових сервісів 

Коли створено структуру інтернет-магазину, реалізовано дизайн, до інтернет-магазину підключають платіжні системи, аналітику, CRM та інші інструменти. 

Наповнення контентом 

Коли попередні етапи пройдено, інтернет-магазин заповнюють товарами, фотографіями та іншим контентом. Цю частину робіт виконують спеціалісти з контенту та SEO, а не розробники. 

Тестування 

Перед запуском інтернет-магазину тестують коректну роботу всі його складових та функцій. Якщо виникають помилки та складності, інтернет-магазин мають доопрацювати до запуску. 

Висновки 

Як бачите, створення інтернет-магазину може бути тривалим і дорогим. Але існує спосіб обійти ці складності. Це використання SaaS платформ які ще називають хмарними CMS чи конструкторами. Одна з таких платформ Shop-Express. Це 100% українська розробка. В ній є все для того, щоб створити інтернет-магазин швидко, без допомоги програмістів та недорого. 

Ви отримаєте готовий, сучасний інтернет-магазин з впізнаваним дизайном, який дозволить швидко запустити продажі. Можливостей платформи вистачить для малого та середнього бізнесу. Крім того, використання Shop-Express спростить управління інтернет-магазином.

Теги:

Комментарии