Як розвивати дитину від народження до року

В вашому житті нещодавно трапилася чи не найважливіша подія — ви стали мамою! Саме час дізнатися, що вас чекатиме у найближчий час: як розвиватиметься ваша малеча, як доглядати за нею та де купити якісний одяг для немовлят.

Про все це — у нашому сьогоднішньому матеріалі.

rozvitok_novoronarodzhenogo.jpg

Особливості та норми розвитку новонародженого

З перших хвилин життя вашої немовляти в її організмі відбувається активне налаштування всіх життєво необхідних систем. У цей час у малечі починають самостійно функціонувати шлунково-кишковий тракт, дихальна та ендокринна системи.

Кожен новий день відкриває перед вашою дитиною новий таємничий світ і маля відповідає світові взаємністю, радуючи вас своїми посмішками, першими маленьким перемогами та іншими надзвичайно важливими моментами, які обов’язково закарбується у вашій пам’яті на все життя.

Тож давайте зупинимося детальніше на тому, як саме буде розвиватися малеча протягом першого року свого життя. По місяцях:

  1. 1. У перший місяць ваше янголятко ще не може координувати рухи свої рук та ніг, а також часто перевертається зі спини на бік. Тривалість сну у цей період складатиме приблизно 18-20 годин на добу. Малеча впізнає мати по голосу й запаху.
  2. 2. На другому місяці свого життя маленьке сонечко вже вміє піднімати та тримати голову протягом кількох секунд. Малеча вже вміє зосереджувати зір та слух та спілкується з матір’ю за допомогою різних звукових сигналів.
  3. 3. У цей час малюк вже може відштовхуватися від опори та утримує голову протягом досить тривалого часу. Вміє фокусувати зір на предметах, що знаходяться на відстані 30-40 см. Така дитина вже добре розпізнає своїх та чужих.
  4. 4. Лежачи на животі, малеча може підніматися на руках, а також з задоволенням тягнутися до іграшок. В цей час малюк агукає та активно цікавиться всім, що його оточує.
  5. 5. Якщо ви триматимете малюка під пахвами, то він може трошки стояти. Також маленьке сонечко самостійно тримає іграшки у руках й може самостійно грати протягом невеликого проміжку часу.
  6. 6. На шостому місяці дитина повзає, пробує їжу дорослих та самостійно стає на ноги, тримаючись за опору.
  7. 7. У цей час ваше янголятко має ходити, притримуючись за материнську руку. Активно грає та може вказати на знайомі улюблені іграшки. Також у цей час дитина вже вимовляє склади й намагається копіювати мову дорослих.
  8. 8. Малюк самостійно піднімається та сідає, часто кидає та сам піднімає ляльки. Намагається спілкуватися за допомогою жестів.
  9. 9. У цей період дитина ходить, тримаючись за опору. Дає зрозуміти дорослим про свої фізіологічні потреби. Спілкується мімікою та жестами.
  10. 10. На десятому місяці вже робить перші кроки без підтримки. Може вказати на свої частини тіла та вміє виконувати самі прості дії.
  11. 11. Самостійно рухається на невелику відстань. Копіює поведінку оточуючих.

12. На першому році життя малюк вже доволі активно ходить, може пересувати легкі предмети.

Розвиток дитини до року: що потрібно знати

Для того, щоб забезпечити малюкові повноцінний розвиток, матусі потрібно потурбуватися про правильний розклад дня, дотримуватись певної температури у приміщенні, а також придбати якісний одяг від немовлят.

Останнє особливо важливе, адже якісні натуральні речі убережуть чутливу шкіру від почервонінь та алергії, а гарні лекала забезпечуватимуть необхідний рівень комфорту. Великий вибір одягу для немовлят ви знайдете на сайт ТМ Демі.

DemiBaby зарекомендував себе як надійний виробник стильних, сучасних та якісних речей для діточок, в яких ваше янголятко відчуватиме себе зручно та щасливо.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии