До якого числа продовжать карантин в Україні?

Как сшить марлевую повязку ребенку в школу — пошаговая инструкция

Пік захворювання країна не пройшла, тому іммобілізація населення буде продовжена. Досвід інших країн свідчить, що жорсткі обмежувальні заходи ефективні протягом мінімум двох місяців, при цьому необхідно відстежувати динаміку захворювання і пікові значення. Сайт «Обозреватель» відстежує всі новини країни та світу, що стосуються актуальних питань економіки та суспільства. Автори видання опублікували результати неофіційних бесід з чиновниками РНБО і Кабміну про те, коли чекати закінчення карантину.

Прогнози COVID-19

Точні розрахунки про те, як поведе себе новий вірус в Україні, не береться робити ніхто. Багато що залежить від якості тестування, дотримання карантинних заходів та готовності медустанов. За оцінками Світового центру даних геоінформатики та сталого розвитку, на кінець квітня в країні очікується 45000 хворих і 3000 смертей від коронавируса і пов’язаних з ним ускладнень. Як на ці розрахунки вплинуть великодні свята, масове відвідування кладовищ і пікніки на природі – дізнаємося на початку травня, після закінчення інкубаційного періоду.

Мабуть, ці розрахунки були враховані при обговоренні нової дати закінчення жорсткої стадії карантину – 11 травня. Дата проміжна. Залежно від епідеміологічної ситуації карантин може бути продовжений до червня. У будь-якому випадку Україна не зніме карантинні заходи раніше, ніж Євросоюз.

NewsMakers | COVID−19 в Україні: інфіковано семеро, ще в 95 осіб ...

Літо в масках

Закінчення строго режиму не означає скасування маскового режиму. Після 12 травня уряд може дозволити роботу приватних підприємств і частково відновити роботу муніципального наземного транспорту. Дистанційне навчання навряд чи скасують, хоча за законом навчальний рік повинен закінчитися 1 липня. До відома, під час епідемії іспанки в 1918 році багато країн закрили школи на рік.

До закінчення обмежувальних заходів залишаться закритими кінотеатри, концертні зали, клуби, театри і музеї. Робота торгово-розважальних центрів може поновитися частково – тільки торгові зони. Продовжать заборону на відвідування дитячих майданчиків, спортзалів, парків, аквапарків, басейнів.

Економічний удар від карантину країна відчуває вже зараз. 2 мільйони залишилися без роботи. Тимчасово закрито 29% компаній, це більш 600000 фірм, підприємств і торговельних точок. 6% власників заявили про повну ліквідацію бізнесу.

За оцінками «Обозревателя», 57% населення мають у своєму розпорядженні фінансові запаси на 4 тижні карантину. Якщо ви в їх числі – варто задуматися про зміну діяльності та пошуку нової роботи на час карантину.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии