Де в Україні можна відпочити влітку?

Мільйони українців останні 3 місяці працюють на межі своїх можливостей: допомагають ЗСУ, займаються волонтерством, трудяться без вихідних. При цьому вони стежать за новинами з фронтів, читають статті, дивляться інформаційні та аналітичні програми в інтернеті. За ці місяці у мільйонів жителів накопичилася втома, у багатьох уже закінчуються сили.

Психологи стверджують, що людина повинна відпочивати, щоб не впасти у депресію. Люди, які багато працюють і не їздять на відпочинок, поступово перегорають, у них можуть виникнути проблеми із психікою. Вони також більше схильні до різних захворювань.

Журналісти інформаційного інтернет-порталу Факти ICTV з’ясували, де українці зможуть відпочити в нашій країні у цей непростий час.

Синевир

Де можна добре відпочити в Україні?

У перший день війни Україна закрила повітряний простір та призупинила обслуговування цивільних літаків. Також чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну. Можливо, ті, хто збирався провести відпустку за кордоном, відпочиватимуть у нашій країні.

Туристичні компанії пропонують українцям автобусні тури до європейських країн, Туреччини та Єгипту. Але поїздка займе багато часу. Наприклад, подорож до Греції триватиме близько 35 годин.

Як показала практика, у нашій країні немає безпечних місць. Але деякі регіони знаходяться далеко від держави-агресора, і останній місяць їх не обстрілюють. Також доведеться забути про пляжний відпочинок на півдні України, який тимчасово окуповано.

Зі списку міст, де можна відпочити та добре провести час, імовірніше, цього літа доведеться викреслити Харків та Одесу. Адже Першу столицю регулярно обстрілюють, а Південна Пальміра перебуває під загрозою ракетного удару.

У багатьох містах, які користуються великою популярністю у туристів, є багато біженців. Ось тому складно знайти житло у Львові, Кам’янець-Подільському, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську.

Трускавець

В Україні сотні мальовничих місць, які заслуговують на увагу, в тому числі:

  1. Дністровський каньйон – його довжина становить близько 250 км. Це дивовижне місце розташоване на межі чотирьох областей: Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької. Тут знаходяться скелі, яким понад 350 мільйонів років, чисельні водоспади, соснові ліси та цілющі джерела.
  2. Бакота – село у Хмельницькій області. У 1981 році під час будівництва ГЕС ці місця повністю затоплені. Мальовнича природа села приваблює тисячі туристів.
  3. Подільські Товтри – найбільший національний парк країни, знаходиться у Хмельницькій області. Парк входить до «Семи природних чудес України».
  4. Оздоровчі курорти – наприклад, Миргород на Полтавщині, Трускавець і Моршин у Львівській області.
  5. Термальні курорти у Закарпатській області – особливо добре впливає підігріта у надрах землі вода на психологічне здоров’я.
  6. Озера України – наприклад, Синевир вважається найбільшим за площею гірським озером країни, знаходиться в Карпатах.

Джерело інформації – Факти ICTV.

Теги:

Комментарии