Що таке модульна кухня: переваги та особливості вибору

Модульні кухні – системи, які складаються з окремих блоків чи секцій. Їх можна комбінувати та змінювати, залежно від того, скільки простору доступно. Оскільки модулі мають спільний дизайн, то проблем з компонуванням не виникає.  Як результат, вдається створити максимально зручний для себе кухонний простір, без необхідності замовляти індивідуальне виготовлення гарнітуру.

Основні переваги та особливості

Якщо вам подобається ідея вільного компонування гарнітура, то купити модульну кухню вдасться в цьому магазині: https://skladmebliv.ua/ua/modulni-mebli-19/modulni-kukhni-35. А поки поговоримо про переваги подібного рішення. Основні з них:

  • великий вибір модулів. Вони мають різні розміри, призначення та конфігурацію. Є в наявності підлогові, кутові, під мийку, під вбудовані меблі тощо. Варіантів, насправді дуже багато і обмежуєтесь в компонуванні лише власними уподобаннями та потребами;
  • просте проєктування. Створення функціональної кухні абсолютно не проблема, вона буде відповідати вашим побажанням. Тумби, шафки, полички – все це компонується дуже легко і просто, адже вони представлені в різних розмірах та конфігурації;
  • варіативність. Є модулі як для звичайного гарнітуру, так і під вбудовану техніку. Зазвичай планується стандартне рішення, яке підходить для більшості поширених видів техніки;
  • доступна ціна. При тому, що отримуєте ту конфігурацію, яка вас влаштовує, не матимете переплачувати за індивідуальне виготовлення. Модулі вже готові або ж створюються за стандартними схемами, тому вони і коштують недорого, жодних нових проєктів;
  • легкість збірки. Це дійсно дуже просто, як конструктор, але дещо більшого розміру.

Мають модульні кухні і один недолік, хоча краще, напевно сказати особливість – це все ж стандартність розмірів модулів. Навіть при тому, що вони дуже різноманітні, зробити той чи інший трохи більше або менше – не вийде, потрібно збирати з тих, що є.

Критерії вибору модульної кухні: що обов’язково потрібно врахувати

Правильно вибрати модульну кухню – нескладно, однак, потрібно враховувати певні параметри. Про це зараз поговоримо детальніше.

Конфігурації: які бувають

За рахунок того, що кількість модулів велика, можна зібрати дійсно різні конструкції, потрібно лишені підібрати потрібні шафи та тумби. Отже, використовуючи окремі елементи можна отримати:

  • лінійну;
  • кутову;
  • острівну;
  • півострівну;
  • п-подібну;
  • паралельну.

Кожна з конфігурацій має свої особливості. Варто правильно комбінувати, виходячи з особливостей і площі вашого приміщення.

Матеріали виготовлення

Найчастіше модулі кухні виготовляють з дерева, ЛДСП та МДФ. Це матеріали, які відрізняються екологічністю, надійністю, привабливим виглядом. Дерев’яні кухні з масиву не дуже поширені, адже вони доволі дорогі і не найпрактичніші.

Інша справа – ЛДСП та МДФ. Це матеріали, які складаються з подрібненої деревини зі зв’язуючими компонентами.  ДСП – це ламінована плита, яка може мати той чи інший колір, фактуру. За рахунок використання спеціальної стрічки з торцевих частин, досягається захист від проникнення вологи. Це забезпечує тривале використання навіть в умовах перепадів температури та вологості.

МДФ це теж плита з подрібненої деревини, яка має значно кращі технічні характеристики, вона більш зносостійка та витримує сильні механічні впливи та навантаження. Також цей матеріал добре піддається обробці, тому йому можна надати того зовнішнього вигляду, якого забажаєте. Фасади бувають матовими чи глянцевими, однотонними (найрізноманітніших кольорів) та з імітацією певних структур, частіше за все дерева.

Колір кухні: що обрати

Доволі часто покупці зупиняються на стандартних деревних відтінках, однак сучасне виробництво здатне запропонувати чимало інших рішень. Особливо дуже популярні в останні роки яскраві глянцеві гарнітури. Основний акцент в них зроблено за рахунок фасаду червоного, помаранчевого чи інших соковитих відтінків. Поряд з ними максимально аскетично, але при цьому не менш привабливо виглядають сірі, білі та інші подібні гарнітури.

Також цікавим заходом є поєднання двох кольорів – в одному виконані верхні шафки, в іншому нижні тумби.

Теги:

Комментарии