Служба безпеки України заблокувала 14 схем вивезення ухилянтів за кордон (Фото)

СБУ зупинила ще 14 схем ухилення громадян від мобілізації в умовах війни. У результаті розслідувань було повідомлено про підозру 34 організаторам незаконного перевезення ухилянтів, які пропонували виготовлення фальшивих документів та переправу через кордон без контролю. Вартість цих послуг становила від 2 до 13,5 тисяч доларів та залежала від регіону та терміновості виконання замовлення.

Так, протиправна діяльність такого роду була зафіксована у низці міст.

У Запоріжжі було викрито злочинну групу, що спеціалізувалася на незаконному оформленні групи інвалідності для чоловіків призовного віку. Серед підозрюваних — лікар місцевої приватної клініки та його троє спільників.

На Вінниччині викрито п’ятьох жителів обласного центру, що фальсифікували довідки військово-лікарської комісії та інші документи. Для цього підозрювані використовували фальшиві штампи різних держустанов та приватних організацій.

У Чернівецькій області прикордонники затримали два автобуси, набитих ухилянтами (Відео)

У Дніпрі було затримано трьох осіб, які допомагали військовозобов’язаним отримати фальшиві медичні довідки.

У Кіровоградській області нейтралізовано діяльність злочинців, які пропонували військовозобов’язаним виїхати в Європейський союз за маскою водіїв гуманітарних перевезень. Зловмисники мали доступ до системи “Шлях” до якої вносили недостовірні відомості.

Військова контррозвідка СБУ викрила ще 10 схем ухилення від мобілізації в областях Волинській, Закарпатській, Одеській та Чернівецькій. Злочинцям, які переправляли ухилянтів за кордон повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Розслідування для притягнення винних до відповідальності все ще тривають.

Комментарии