7 нових автівок швидкої допомоги для Харківщини передали Польща та Німеччина (Фото)

Медики Харківщини отримали 7 нових автомобілів швидкої допомоги, які оснащені відповідно до європейських стандартів. Ця допомога надійшла від Польщі та Німеччини.

“Це результат спільної роботи, тож дякую голові облради за підтримку, комунікацію та лідерство у міжнародній співпраці. Потреба у автомобілях швидкої допомоги є постійною, адже, на жаль, нашим медикам доводиться працювати і на складних прифронтових ділянках. Після обстрілів вони разом з ДСНС першими з’являються на місці”, – сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Автівки оснащені сучасним обладнанням, зокрема, автопульсами, які дозволяють проводити непрямий масаж серця пацієнта незалежно від його положення.

У Харківській області 12 грудня можуть бути перебої у роботі систем оповіщення про повітряні тривоги

“Авто обладнані відповідно до європейських стандартів. Зокрема, є автопульси, які дозволяють проводити непрямий масаж серця пацієнта незалежно від його положення. Додатково також нам передали від німецьких партнерів з Кельна такі самі апарати”, – повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

Загалом вартість 7 автомобілів становить 1 мільйон євро.

Комментарии