Аварія на проспекті Гагаріна: комунальники виявили додаткові пошкодження на колекторі

Процес відновлення зруйнованої ділянки поки не розпочато, але комунальники продовжують обстежувати самопливний каналізаційний колектор, який зазнав пошкоджень. Їх головна мета – готуватися до перекладки та відновлення цієї пошкодженої ділянки.

Про це повідомили представники комунального підприємства “Харківводоканал”.

Зараз відомо, що ймовірно доведеться замінити близько 700 метрів колектора на проспекті Гагаріна. Але кількість пошкоджених ділянок може бути більшою. В цей час ремонтники працюють над встановленням основної лінії для перекачування стічних вод.

“Після ретельної діагностики трубопроводу перекладати намітили відкритим способом. Він трудомісткий, але в даному випадку єдино застосовний. Імовірно, заміні підлягає близько 700 метрів колектора. Але це не остаточна цифра, подальше дослідження стану трубопроводу продовжується. І у разі виявлення подальших ділянок, пошкоджених корозією, обсяги заміни будуть збільшені. Налагодили гідродинамічне прочищення та організували допоміжне перекачування стоків, триває монтаж основної лінії перекачування водовідведення”, — розповів начальник дільниці з ремонту мереж каналізації В’ячеслав Язиков.

На Ізюмщині сапери розмінували півтора кілометра замінованої території

На місці працюють співробітники лабораторії телевізійного контролю та інженери з безпеки з метою контролю. Для виконання завдання залучено всі виробничі служби комплексу “Харківводовідведення” та співробітників інших підрозділів підприємства. Наприклад, майстри з “Харківводопостачання” вже готують трубопроводи для перекачування.

“Сьогодні фахівці лабораторії телевізійного контролю діагностували ще одну ділянку колектора, а інженери з безпеки проконтролювали всі виробничі процеси. Упевнений, що завдяки чітким та злагодженим діям усіх фахівців та працівників ми оперативно впораємося з поставленим складним завданням та своєчасно відновимо пропускну спроможність даного колектора”, — додав Язиков.

Комунальники поки що не називають орієнтовний час завершення ремонтних робіт.

Комментарии