COVID-19 в Харкові: повідомлено про 51 новий випадок захворювання

У Харкові 7 квітня зареєстровано 51 випадок захворювання на COVID-19.

Про це повідомляє Харківський обласний центр контролю та профілактики захворювань.

Загалом у Харківській області 6 квітня 105 осіб захворіли на коронавірус. Випадки захворювання зареєстровано в шести з семи районів Харківщини, з яких 49 – наявність вірусу підтверджено у мешканців Харкова. У області хворобу підтвердили: по 15 – у Богодухівському та Лозівському районах, 9 – у Чугуївському районі; 8 – в Ізюмському районі; 7 – у Красноградському районі; 2 – у Харківському районі.

Станом на 07.04.2023
Мапа 07.04.2023

Крім того, пресцентр Харківського обласного центру контролю та профілактики захворювань наголошує на тому, що боротьба з поліомієлітом, спалах якого був зафіксований в Україні, ще не завершена, наразі ситуація досі не є повністю під контролем. Одним з ключових критеріїв є досягнення 95% охоплення щепленнями проти поліомієліту серед дітей. Однак, активні воєнні дії, окупація деяких територій та руйнування закладів охорони здоров’я, а також високі міграційні процеси, значно ускладнили проведення кампанії форсованої імунізації проти поліомієліту серед дітей до 6 років, яка розпочалася у лютому 2022 року.

У Харківській області зареєстрували дві смерті від COVID-19

Лікарі епідеміологи продовжують працювати над епідеміологічним наглядом за поліомієлітом, гострими в’ялими паралічами та завершенням кампанії форсованої імунізації проти поліомієліту. З метою оперативного виявлення випадків ГВП, фахівці Зміївського відділення Чугуївської філії ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” щомісяця проводять моніторингові відвідування закладів охорони здоров’я у Зміївській та Слобожанській громадах. Це дозволяє оперативно виявляти можливі випадки ГВП та проводити комплекс протиепідемічних заходів, покращувати взаємодію з медичними працівниками та підвищувати рівень знань профілактики поліомієліту та імунізації серед медичних працівників та населення.

Фахівці закликають до завчасної вакцинації дітей оскільки ліків проти поліомієліту не існує.

“НАГАДУЄМО! Ліків від поліомієліту не існує. Найефективнішим захистом від поліомієліту є вакцинація. Зверніться до сімейного лікаря для проведення щеплення проти поліомієліту своїй дитині”, — сказано у повідомленні на сайті Харківського обласного центру контролю та профілактики захворювань.

Комментарии