Харків отримає ще 9 трамваїв від чеського міста Плзень

Місто Плзень вирішило подарувати Харкову дев’ять старих трамваїв Tatra T3, які вже не використовуються в Чехії після впровадження низькопідлогових вагонів. Цей жест є частиною процесу модернізації громадського транспорту та полегшить життя матерям з дитячими візочками та людям з обмеженими можливостями, які використовують трамваї.

Про це повідомляє “Чеське радіо”.

“Місто Плзень днями символічно попрощалося з високопідлоговими трамваями Tatra T3 і стало першим у Чехії, де весь громадський транспорт тепер низькопідлоговий. Щоправда, частина їх іще залишиться на рейках – але вони завжди будуть другими вагонами в трамвайних поїздах, де перший вагон обов’язково матиме принаймні частково низьку підлогу”, — зазначено у повідомленні. 

Я зазначив транспортний директор Плзеньського міського транспортного підприємства Мірослав Махань, нові низькопідлогові трамваї в Плзені були придбані коштом фондів Європейського союзу, і старі вагони більше не можуть бути використані в ЄС.

Волонтери передали до Ізюму спецавто для вивезення сміття з унікальними малюнками (Фото)

“Нові трамваї ми купуємо з фондів Європейського союзу, і тому маємо встановлені умови, що ми можемо зробити зі старими вагонами. Їх уже не можна більше використати ніде в ЄС, і ми самі не можемо їх далі використовувати. Але з’явилася можливість подарувати їх до України, конкретно до Харкова. Перших дев’ять трамваїв мали б вирушити туди вже протягом літніх канікул”, — сказав Мірослав Махань.

Ці трамваї приєднаються до семи автобусів та двох тролейбусів, які були подаровані Харкову з Плзені минулого року. Усі ці транспортні засоби були вироблені у 1982-1987 роках. Залишок високопідлогових трамваїв в Плзені буде виведено з експлуатації після отримання нової партії низькопідлогових трамваїв до 2025 року. Ймовірно, і ці трамваї також будуть передані до України.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии