Харківського антимайданівця, що закликав до створення “ХНР”, засуджено до тюремного ув’язнення

Служба безпеки України (СБУ) успішно завершила розслідування щодо харків’янина Олексія Корнєва, активіста антимайдану, який активно закликав до створення так званої “Харківської народної республіки” (ХНР) на території України.

Інформація про його незаконні дії стала підставою для проведення розслідування. За даними СБУ, Корнєв, перебуваючи у москві у квітні 2015 року, брав участь у заході, під час якого закликав до об’єднання структур, що визнають ХНР, для створення незаконного уряду на території Харківської області та приєднання інших регіонів України до цього утворення.

СБУ встановила двох зрадників, які передавали росіянам координати ЗСУ на Харківщині через екснардепа Святаша

Слідство зібрало неспростовні докази вини Корнєва за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Ініційовані судово-портретна та дві судово-лінгвістичні експертизи підтвердили протиправність його закликів та особисту причетність до них.

Суд засудив Корнєва до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Оскільки засуджений перебуває наразі на території росії, початок відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Дана справа є важливим кроком у забезпеченні національної безпеки та боротьбі з посяганнями на територіальну цілісність України.

Комментарии