Колишньому керівникові СБУ у Харківській області загрожує довічне ув’язнення за державну зраду (Фото, Відео)

Ексначальник Управління Служби безпеки України (СБУ) в Харківській області постане перед судом за звинуваченням у державній зраді.

Працівники Державного бюро розслідувань завершили попереднє слідство щодо колишнього керівника СБУ у Харківській області. Йому висувають звинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з порушенням військової служби та державного порядку.

Розслідування встановило, що колишній посадовець заздалегідь знав про наближення повномасштабної військової агресії з боку рф. Замість прийняття заходів для протидії ворогові, він фактично зайнявся саботажем.

Фігурант, сподіваючись на успіх російської окупації та зібравшись захопити державну владу в регіоні, спробував завадити виконанню обов’язків голови Харківської обласної державної (військової) адміністрації. Також він намагався дискредитувати місцеву владу та органи безпеки, поширюючи неправдиву інформацію через ЗМІ.

Створив умови для здачі ворогу зброї: перед судом постане ексначальник Управління СБУ в Харківській області

До того ж колишній керівник СБУ спрямовував свої дії на паралізацію системи управління силами безпеки та оборони регіону. Він свідомо не виконував поставлені завдання, видаючи неправомірні накази та створюючи умови для передачі зброї та іншого військового спорядження ворогу.

Згідно зі звинуваченням, ексначальник СБУ в Харківській області порушив статті 111 (державна зрада), 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби) та 402 (непокора) Кримінального кодексу України. За ці діяння йому загрожує довічне позбавлення волі.

Після ознайомлення стороною захисту справа буде передана до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Комментарии