Обстановка на Харківщині: окупанти не просуваються, триває розмінування та евакуація (Відео)

Захисники Харківщини продовжують контролювати ситуацію. Триває розмінування територій та евакуація населення.

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов повідомив, що вчора під ворожими обстрілами опинилися населені пункти Чугуївського, Харківського і Куп’янського районів. Окупанти не мали успіхів та просувань.

«Ситуацію повністю контролюють наші захисники. Водночас тривають роботи з укріплення міста Куп’янськ. Спільними зусиллями вибудовуємо кільцеву оборону за аналогом Харкова. Погодні умови не заважають цьому процесу», — зазначив Іванов.

Над розмінуванням територій Харківщини працюють 118 піротехнічних підрозділів, з яких 83 – розрахунки ДСНС, Національної поліції та ЗСУ. Ще 35 підрозділів – представники іноземних неурядових організацій.

Дорожні служби Харківщини у посиленому режимі борються з ожеледицею (Фото, Відео)

«В пріоритеті залишається розмінування критичної інфраструктури та автошляхів. На другому місці – приватні домогосподарства і потім землі сільськогосподарського призначення. Працюємо над збільшенням кількості піротехнічних підрозділів на Харківщині, аби пришвидшити хід розмінування», — додав Іванов.

В області триває добровільна евакуація населення. Щоб виїхати до більш безпечних районів області чи інших регіонів країни можна звертатися до обласної військової адміністрації, волонтерів, Національної поліції або представників органів місцевого самоврядування.

«В місцях компактного розташування маємо достатній резерв, аби заселити бажаючих евакуюватися. Спільно з волонтерськими організаціями забезпечуємо ВПО продуктами харчування, фінансовою підтримкою та усім необхідним для повернення до мирного життя», — зазначив Іванов.

Комментарии