Обстріли та евакуація в Харківській області: події прифронтового регіону за добу, – Синєгубов

За останню добу прифронтові та прикордонні населені пункти Чугуївського та Куп’янського районів Харківської області потерпали від ворожих обстрілів.

Про це у ранковому зведенні повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Російські окупанти використовували артилерію, міномети та інше важке озброєння при обстрілах селищ Вовчанськ та Бударки у Чугуївському районі, а також Куп’янськ, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку та інші населені пункти Куп’янського району.

В селі Черкаські Тишки, 51-річний цивільний житель намагався демонтувати вибуховий пристрій на власному подвір’ї та в результаті травмувався внаслідок вибуху. Він госпіталізований у дуже тяжкому стані.

За тиждень українські військові вбили та поранили понад 500 росіян на Куп’янському напрямку

Робота з розмінування триває. За цей час піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій оглянули понад 10 гектарів території та нейтралізували 162 вибухонебезпечних предмети.

На напрямку Куп’янського продовжуються жорсткі бої. За останню добу українські захисники відбили приблизно 10 ворожих атак у районах Синьківки та Іванівки.

Наразі активно ведеться евакуація сімей з дітьми із громад Куп’янського району, які постійно зазнають обстрілів. Як наслідок, наразі 157 дітей було евакуйовано разом із їхніми батьками. У тих населених пунктах, що перебувають під обстрілами, залишається 130 дітей, яких треба вивезти в безпечне місце.

Комментарии