Освітянка-колаборантка з Куп’янська піде під суд за спробу русифікувати освіту

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо 50-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, директорка одного з ліцеїв у Куп’янську, під час окупації населеного пункту, сприяла представникам держави-агресорки у впровадженні російської освітньої програми.

Жінка погодилась очолити заклад освіти, створений окупантами на базі ліцею. У липні-серпні минулого року вона повідомила вчителям, що навчальний процес буде проводитись за стандартами рф, та склала списки викладачів, готових працювати за таких умов.

Вирішувала земельні спори в окупаційній адміністрації: у Куп’янську заочно повідомлено про підозру колаборантці

Обвинувачена отримала російські підручники з різних предметів та організувала проходження вчителями курсів підвищення кваліфікації у місті Курськ, щоб вони оволоділи методикою і стандартами освіти рф.

Наразі колаборантка переховується від слідства. Її судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснювалося Управлінням СБУ в Харківській області та 4-м прикордонним загоном ДПС України.

Комментарии