Освячував техніку окупантів: священникові УПЦ (МП) об’явили підозру у виправдовуванні збройної агресії рф (Фото)

Під керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області священник Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП) було оголошено підозру у виправданні, визнанні правомірним та запереченні збройної агресії рф згідно з частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, настоятель одного з храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП) активно підтримував дії країни-агресора.

У липні 2022 року в окупованому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з нагоди “Дня Хрещення Русі”, який проводився місцевими представниками Української Православної Церкви Московського патріархату.

Екссуддя з Луганська, яка стала російським «сенатором», підозрюється у державній зраді

Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників збройних сил рф та освячував військову автомобільну техніку окупантів.

Настоятель наказав своїм помічникам фіксувати цей “захід” на камеру з метою подальшого поширення на проросійських медіаресурсах.

Під час звільнення Харківщини протоієрей разом із сім’єю втік на територію рф, де зараз він є настоятелем одного з російських церков.

Попереднє розслідування здійснюється слідчими відділення №1 Служби Внутрішньої Безпеки Куп’янського Регіонального Відділення ГУНП в Харківській області з оперативною підтримкою Департаменту Контррозвідки Служби Безпеки України.

Комментарии