Підрядник реконструкції водоводу на Харківщині планує переплатити за труби понад 4 мільйони гривень, — ХАЦ

Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА уклав угоди з ТОВ “Дорстрой Монтаж Київ” щодо реконструкції водоводу вартістю майже 40 млн грн.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр посилаючись на результати моніторингу системи “Prozorro”

За даними моніторингу, левова частина коштів піде за закупівлю труб PE (1 мПа) діаметром 560 мм. Труби підрядник планує купувати по 8000 гривень за метр без ПДВ. З ПДВ ціна труби становитиме 9600 гривень за метр.

У виробників такі труби можна знайти по 4886 гривень за метр без ПДВ. Це відповідає ринковій вартості. Також є варіанти й по 5170 гривень за метр з ПДВ.

Якщо брати до уваги навіть не ринкову вартість, а вартість, за якою купували труби у Запоріжжі, то переплата на ремонті водоводу на Харківщині складе понад чотири мільйони гривень.

ТОВ “Дорстрой монтаж Київ” зареєстровано у селі Кам’яна Яруга поряд із Чугуєвом, засновницею вказана Алла Худякова, директором – Сергій Бурлака.

За адресою реєстрації підприємства є кілька фірм, що мали чи мають назву “Дорсервіс”. Серед власників цих фірм є Анатолій та Світлана Тунік, Анатолій та Денис Чаговець.

Індустріальний парк в Рогані закривають, щоб створити Центр національного спротиву

Орендаторами техніки для ТОВ “Дорстрой монтаж Київ” є Анатолій Тунік та Анатолій Чаговець.

За даними сайту “Наші Гроші”, Тунік був відомий як партнер Євгена Прусенка за ТОВ “Євродорінжпроект”. Після обрання Януковича президентом Прусенко був радником голови “Укравтодору” Володимира Демішкана, а у 2013 році сам очолив “Укравтодор” і був на посаді до березня 2014 року.

Тунік невдало балотувався до Харківської облради у 2015 році від БПП “Солідарність”.

Анатолій Чаговець у 2015 році йшов до Чугуївськой райради від “БПП “Солідарність”, але не обрався.

Комментарии