Поліція попереджає про ризики при онлайн-покупках: шахраї виманили 126 тисяч гривень у жителя Харківщини

25-річний житель звернувся до поліції Чугуївського району зі скаргою на шахрайство. Чоловік розповів, що він знайшов оголошення в Інтернеті про послуги доставки автомобілів з Європи. Він зателефонував за вказаним номером із “продавцем”, який обіцяв доставити йому бажаний автомобіль і просив оплатити певні послуги. Потерпілий погодився і кілька разів перерахував гроші на картки “продавця”.

Щоб переконати постраждалого, шахрай надіслав йому копію свого якби посвідчення волонтера через месенджер. Проте незабаром шахрай перестав відповідати на дзвінки. Тоді потерпілий зрозумів, що став жертвою шахраїв і звернувся до поліції. Загалом чоловік передав незнайомцю 126 тисяч гривень.

Привласнення грошей громадян під виглядом соціальних виплат: судитимуть членів злочинної організації

Поліція встановила, що шахрай використав чужі документи, які належать іншій постраждалій особі, що також стала жертвою афериста.

У зв’язку з цим, слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

В цей час проводяться заходи для встановлення особи шахрая та його затримання.

Поліція Харківщини, звертаючись до громадян, наголошує: покупка автомобіля через Інтернет пов’язана з великим ризиком. Шахраї використовують різні хитрощі, щоб ошукати недосвідчених людей. Будьте розсудливими, обережними та критичними в оцінці ситуації. Вимагайте особистої зустрічі з продавцем та перевіряйте, з ким саме ви маєте справу. Не проводьте жодних передоплат до укладання угоди про купівлю-продаж та особистої передачі автомобіля, щоб уникнути втрати своїх заощаджень.

Комментарии