Повідомлено про підозру шанувальниці “руського міру”, яка співпрацювала з рашистами під час окупації Ізюму

Прокуратура спільно з поліцією викрила на Харківщині жінку, яка займала колабораційну позицію і підтримувала окупаційну адміністрацію країни-терориста під час окупації міста Ізюм.

Під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури Харківської області жінці висунуто підозру за фактом колабораційної діяльності, відповідно до частини 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Дізнанням було встановлено, що під час окупації міста Ізюм жінка співпрацювала з окупаційною адміністрацією. Вона обійняла посаду “заступника голови кварталу №25”, де виконувала функції, пов’язані з роботою з паспортними даними, підготовкою довідок про склад сім’ї, веденням обліку місцевого населення та підготовкою виписок з домової книги.

Коригувальниця на забезпеченні: СБУ затримала зрадницю, яка шпигувала на користь окупантів

Крім цього, вона публічно висловлювала свою підтримку діям російської окупаційної адміністрації, заперечувала факт збройної агресії росії проти України та закликала місцевих мешканців до співпраці з окупантами.

Дізнання щодо цієї справи проводять дізнавачі Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області, а оперативний супровід здійснює відділ розкриття злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, УКР ГУНП в Харківській області.

Комментарии