Прокуратура вимагає приведення укриття цивільної оборони до належного стану

Прокуратура Чугуївського району Харківської області подала позовну заяву до суду щодо визнання бездіяльності підприємства та зобов’язання привести протирадіаційне укриття, яке є частиною об’єктів цивільної оборони, у належний технічний стан та готовність до захисту населення.

Забезпечення належного стану та ефективної роботи об’єктів цивільної оборони в Україні в умовах зовнішньої агресії та реальної загрози життю та здоров’ю мирного населення є критично важливим.

Під час перевірки законності використання та обслуговування об’єктів цивільної оборони було виявлено численні порушення стосовно протирадіаційного укриття, що належить до лікарні в Чугуївському районі. Інспектори Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області встановили, що укриття не має систем пожежної автоматики та сигналізації, а також відсутні первинні засоби пожежогасіння.

Два підприємства у Харкові зобов’язані відремонтувати захисні споруди

Крім того, системи водопостачання, каналізації та опалення протирадіаційного укриття перебували у неприйнятному технічному стані, а споруду не було оснащено необхідними засобами індивідуального захисту, радіаційної та хімічної розвідки, спеціальної обробки та зв’язку.

У зв’язку з виявленими порушеннями було виписано відповідний припис органами контролю. Однак, лікарня не виправила ситуацію та не забезпечила безпеку перебування людей у протирадіаційному укритті в разі загрози.

Це послужило підставою для подання прокуратурою позовної заяви до Харківського окружного адміністративного суду в інтересах Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області та Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

Наразі справа знаходиться на розгляді суду.

Комментарии