Прокуратура забезпечила повернення 600 тисяч гривень лікарні через незаконні дії компанії

Суд задовольнив позов керівника Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави до компанії з обмеженою відповідальністю щодо стягнення надмірно сплачених сум, що складають майже 600 тисяч гривень.

Виявлено, що одна з лікарень міста Харкова, після проведення закупівлі дизельного пального та бензину, уклала договір з переможцем закупівлі на суму понад 3,2 мільйона гривень. Усі основні умови, предмет, ціна та строк виконання договору були погоджені сторонами на момент укладення договору.

Проте після укладення угоди, компанія незаконно підвищила ціни на пальне, що призвело до укладання додаткових угод, які збільшували ціну за одиницю товару та зменшували обсяг закупівлі.

У Харкові затримали завідувача кладовища, який вимагав $2000 за місце для поховання

Важливо відзначити, що зміни до договору, які внесені додатковими угодами, не були належно обґрунтовані документально зростанням ціни на товари, визначені у договорі. Інформація, що використовувалася для обґрунтування коливань цін, не включала в себе дані про середню ціну на ринку в Україні, включаючи оптові ціни на пальне.

У результаті, такі додаткові угоди були укладені в порушення вимог законодавства щодо публічних закупівель. Надмірно сплачені кошти будуть повернуті лікарні.

Господарський суд Харківської області в повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокуратури, рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Комментарии