Російські терористи розстріляли в Екопарку понад 300 тварин

Російські терористи вбили понад 300 тварин в Екопарку під Харковом. У багатьох загиблих звірів кульові отвори були посеред лоба.

Про відновлення Екопарку Фельдмана повідомили кореспонденти Укрінформу, які на власні очі побачили, що загарбники зробили з комплексом, як його тепер відбудовують.

Екопарк значно постраждав під час російських обстрілів у 2022 році. Там було зруйновано 80% будівель, зокрема вольєри. Загинули шестеро працівників парку та понад 300 тварин.

Серед убитих росіянами тварин — байбак, дикобрази, куниці, ласки, морські свинки та кролики. У вольєрах залишилися отвори від стрілецької зброї.

Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Через росіян загинула і третина собак із розплідника, який був найближче до Циркунів. Диверсійні групи, які заходили в ту частину парку, не давали наглядачеві годувати й поїти тварин.

Навесні 2022 року під обстрілами загинула сім’я бізонів. Вижило лише 10-місячне бізоненя: його знайшли між тілами батьків. Тоді бізоненя вивезли в Полтавську область і лише нещодавно повернули назад в Екопарк.

Територія Екопарку була сильно засмічена боєприпасами, над її розмінуванням працюють досі. Саперам ще належить очистити від снарядів близько 35-ти гектарів.

Обласний гуманітарний штаб доставив громадам понад 8 тисяч проднаборів, 7 тонн продуктів, будматеріали, одяг та засоби гігієни

Першою очищеною від боєприпасів локацією стала “Долина альпак”, яку відкрили для відвідування 1 червня. Поступово почали повертати й інших тварин. Зокрема, в Екопарк уже повернули зебр і левів.

А 1 жовтня в Екопарку розпочнеться традиційний Бал хризантем. Територія, на якій відбуватиметься захід, безпечна. Її розмінували, сапери пройшли там тричі.

Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Комментарии