Сказ в Харкові: випадок зафіксовано в місті

Першого листопада в Харкові був зареєстрований випадок сказу серед безпритульних собак, що сталося вперше з середини 2021 року.

Про це повідомив Харківський філіал “Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи”.

Від безпритульної собаки, яку виловили працівники КП “Центр поводження з тваринами” в Роганському житловому масиві на вулиці Зубарєва постраждали щонайменше дві людини. Постраждалі були направлені на антирабічне лікування. Зараз триває розслідування цього епізоду.

За останніми даними, на 2 листопада 2023 року зареєстровано 63 випадки сказу серед тварин, зокрема 32 у котів, 18 у собак, 8 у лисиць, 3 у бичків, 1 у кози та 1 у куниці. У результаті нападів хворих тварин постраждали 85 людей.

На Харківщині вживають заходи з профілактики сказу серед диких тварин

Нагадуємо, що для запобігання цій особливо небезпечній хворобі необхідно регулярно вакцинувати своїх домашніх тварин, особливо собак. Також важливо уникати контакту з невідомими та дикими тваринами. У разі отримання ушкоджень від тварин (укусів, подряпин, слинні обмазування), слід негайно звертатися до лікаря-рабіолога або травматолога для антирабічного лікування.

У м. Харків антирабічна допомога надається у спеціалізованих травмпунктах, які знаходяться за адресами:

  1. КНП «Міська лікарня № 26» ХМР, вул.23-го Серпня, 23 А;
  2. КНП «Міська багатопрофільна лікарня №18» ХМР, вул. Краснодарська, 104;
  3. КНП «Міська клінічна лікарня №25» ХМР, пр. Олександрівський, 122;
  4. КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17» ХМР (також обслуговує дітей), пр. Героїв Харкова, 195;
  5. КНП «Міська лікарня № 3» ХМР, пр. Ново-Баварський, 90.

Комментарии