Співпрацювали з ворогом та повернулися до роботи у мерії після деокупації: судитимуть чотирьох колаборантів з Куп’янщини (Фото)

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру чотирьом особам, які займали колабораційні посади під час перебування ворожої адміністрації на території Куп’янщини (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Робота щодо виявлення співпрацівників окупантів на звільнених територіях продовжується. Було розкрито декілька інших осіб, які співпрацювали з представниками росії під час окупації Куп’янщини. Усі вони працювали у різних підрозділах Куп’янської міської ради та після деокупації повернулись на роботу до місцевого самоврядування.

Зокрема, 59-річна жінка погодилась на пропозицію представників рф та обійняла посаду “и.о. главного специалиста сектора социальных гарантий и компенсаций Управления труда и социальной политики ВГА Купянского района”. Вона займалась оформленням документів для соціальних виплат місцевому населенню від рф, а також прийманням заяв та закриттям особових рахунків.

Судитимуть освітянку, яка впроваджувала освітні стандарти держави-агресорки

Троє інших підозрюваних також обійняли однойменні посади та стали “и. о. главного специалиста персонифицированного учета и автоматической обработки информации Управления труда и социальной политики ВГА Купянского района”.

Їхні обов’язки були різними: 49-річна жінка перевіряла заявки та готувала документи, пов’язані з соцвиплатами, для підпису керівнику управління. 59-річна підозрювана була відповідальною за архівне збереження справ одержувачів соціальних виплат, а 48-річний чоловік забезпечував їхню оргтехніку і надавав інформаційну та методичну допомогу.

Розкриття протиправної діяльності проводилося за спільною роботою Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативним супроводом ДКР СБУ.

Комментарии