У Ізюмі встановлено модульну амбулаторію на місці зруйнованого медзакладу (Фото)

У місті Ізюм на Харківщині була встановлена модульна амбулаторія первинної медичної допомоги, яка замінила зруйнований російськими окупантами медичний заклад.

Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров’я України.

Тимчасова клініка складається з шести збірних модулів.

“Заклад обладнаний необхідними зручностями, включаючи електрику, сантехніку, каналізацію, кімнати очікування та огляду пацієнтів. Крім того, клініка оснащена генератором і вентиляторами для забезпечення сприятливого середовища для надання медичної допомоги”, — йдеться в повідомленні.

Нова клініка зможе обслуговувати понад 10 тисяч осіб. У закладі є три кабінети для прийому пацієнтів та кабінет для щеплень, де одночасно зможуть працювати близько 12 медичних працівників — 3 лікарі та 9 медсестер.

Харківщина готується до можливого спалаху кору: наявність вакцин (Відео)

За даними МОЗ, ця модульна амбулаторія є другою в Україні. У майбутньому планується встановлення ще семи подібних закладів у Харківській області.

“Ці збірні модулі є тимчасовим рішенням для забезпечення повної робочої спроможності наявних або пошкоджених об’єктів. Модулі можуть працювати як заклади охорони здоров’я понад 10 років”, — зазначено у МОЗ.

Комментарии