Вандали пошкодили скіфські баби біля Історичного музею в Харкові (Фото)

У Харкові невідомі особи завдали шкоди давнім скіфським бабам, датованим XIV століттям до нашої ери, що розташовані поруч з Історичним музеєм міста.

Інцидент стався 2 листопада. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження згідно зі статтею 194 частини 1 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за умисне знищення чи пошкодження майна.

Повідомлення про пошкодження старовинних фігур надійшло вранці до Головного управління Національної поліції в Харківській області. Правоохоронці наразі проводять слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин та винних осіб, що здійснили цей акт вандалізму.

Після огляду місця події, поліцейські виявили поблизу пошкоджених скіфських баб сокиру без руків’я, яка слугувала інструментом для вчинення злочину. Речові докази були вилучені та передані слідчим.

На Харківщині до 10 років тюрми засуджено керівницю фіктивного “пенсійного фонду” окупантів

“Поліція встановлює обставини події та особу, причетну до скоєння злочину”, — повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Харківській області.

Заначено, що задля уникнення подальших руйнувань від погодних умов, реставратори зараз проводять роботи з консервації та відновлення пошкоджених фігур. У майбутньому фігури приберуть із вільного доступу. Скіфські баби були встановлені перед реконструйованим музеєм у 2013 році та раніше можна було побачити у внутрішньому дворику закладу. З метою збереження автентичності їх не піддавали реставрації.

Комментарии